Koncert citrark in kitaristk v Domu starejših občanov Viharnik v Kranjski gori, 23.3. 2018

Objavljeno .

Citrarke in kitaristkeCitrarke in kitaristke smo pod vodstvom neumorne profesorice Damjane Praprotnik odpotovale 23.3. 2018 v Kranjsko goro, da z igranjem na citre in kitare polepšamo dan varovancem v Domu Viharnik v Kranjski gori.

Sprejela sta nas delovna terapevtka Elvisa in fizioterapt Benjamin

V Domu smo gostovale že lansko leto, ko je od ustanovitve Doma minilo pet let. Dom leži v zaselku Čičare in v njem živi okrog 130 stanovalcev iz 20 slovenskih občin. Največ je domačinov in Ljubljančanov in tudi Domžalčan se najde.

Pridružila sem nam je tudi nekdanja predsednica Lipe gospa Metka Zupanek, ki je s stanovalci iz bližnjih krajev obujala spomine na mladost. V Domsko knjižnico je podarila tudi svojo knjigo, kjer opisuje spomine na rodni kraj Blejsko Dobravo.

Poslušalci so budno spremljali naš koncert. Program je bil sestavljen iz znanih narodnih in zabavnih pesmi in nekatere so z nami povzeli tudi stanovalci. Tudi sami negujejo zborovsko petje in slišati je bilo kar nekaj ubranih glasov.

Aplavz poslušalcev in zadovoljni obrazi so tudi nam vlili novih moči, da bomo pridno vadile še naprej.


O koncertu nas je razveselilo sončno popoldne in smo ga izkoristile za sprehod po Kranjski gori in nekatere tudi do jezera Jasne.


Ob 15. uri pa smo nadaljevale pot na Jesenice, kjer so postavljale razstavo Lipine likovne ustvarjalke.

Mojca Dolinšek