Lipa proslavila 15 let delovanja - zbornik Šum jeseni

Objavljeno .

V torek, 6. novembra, je bila v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah svečana obeležitev 15 letnice obstoja in delovanja Društva Lipe z bogatim kulturnim programom, katerega rdeča nit je bila predstavitev že trinajstega literarno-likovnega zbornika, tokrat z naslovom Šum Jeseni.

Za uvod v program je predsednica društva Metka Zupanek v pogovoru z voditeljico in povezovalko programa Drago Jeretina Ahčin predstavila začetke delovanja društva. S ponosom je tudi predstavila uspehe in ustvarjalnost njihovih članov  ter na koncu dodala, da je njena želja v prihodnosti predvsem ta, da bo tudi v naprej prisotna družbena skrb za zagotavljanje pogojev za kreativna zlata leta.

Župan Občine Domžale Toni Dragar in podžupanja Občine Domžale Andreja Pogačnik Jarc sta nato čestitala ob jubileju društva in njegovih uspehih ter društvu in članstvu zaželela uspešno in aktivno udejstvovanje tudi v prihodnje.

V kulturnem programu so sodelovali plesna skupina Želodki, ki so državne prvakije v show plesu, plesna skupina Univerze za tretjo življenjsko obdobje Most Ajdovščina in pevski zbor Lipa Domžale. Skozi vso prireditev pa je za glasbo v ozadju skrbela neumorna citrarka Danica Butinar, zaigrala pa nam je tudi solističen venček slovenskih narodnih zvokov.

Recitatorji Osnovne šole Rodica in recitatorji Lipe Domžale pa so med programom predstavljali pesmi in zgodbe iz njihovega trinajstega literarno-likovnega zbornika Šum Jeseni.

Zatem so se na odru zbrali (skoraj) vsi avtorice in avtorji, katerih prispevki so objavljeni v letošnjem zborniku. V imenu društva se jim je vsakemu posebej zahvalila predsednica društva. Polna dvorana je vse in vsakega posebej nagradila z glasnim aplavzom, še posebej pa je pozdravila najstarejšo med avtorji zbornika, pesnico Marijo Mici Jenc.

Predsednica je nato na oder povabila za razvoj in delovanje Društva Lipa nekaj najbolj zaslužnih posameznikov, predstavila njihova prizadevanja in se vsakemu posebej zahvalila. Na koncu so sledile še zahvale za 15-letno društveno delo predsednici Metki Zupanek.

Delno povzeto po www.domzalec.si

Komentirana fotogalerija dogodkov s podnapisi, foto Branko Novak:

(kliknite fotografije za povečan prikaz)

Fotogalerija, ki jo je posnel in pripravil Marjan Levstek: