Razstava Lipinih slikarjev in slikark na Jesenicah

Objavljeno .

Razstava Lipinih slikarjev in slikarkV petek, 23.3.2018 so v galeriji DOLIK Jesenice odprli razstavo članic in članov likovnega društva LIPE Domžale.

Zbrane je nagovoril predsednik Univerze za tretje življenjsko obdobje LIPA Domžale g. Marjan Ravnikar. V svojem nagovoru je pozdravil kulturno sodelovanje med občinama, gostoljubnost občine Jesenice in uspešnost raztavljalcev. Povabil je člane likovnega društva Jesenice za postavitev razstave v Domžalah. Pridružila se mu je še ga. Metka Zupanek, dolgoletna predsenica LIPE.

Program je povezovala ga. Lidija Klobučar, kulturna delavka na Jesenicah, ki je pozvala mentorico likovnikov, go.Marijo Mojco Vilar, dipl.slikarko, da pove kaj več o raztavljalcih.

Poudarila je, da se že dvajseto leto vsak četrtek prepustimo ustvarjanju: spoznavanju različnih slikarskih tehnik, študijskemu risanju in slikanju po programu, iskanju novih likovnih rešitev…………Poleg likovne kompozicije, barvne harmonije in razumevanju vidnega in nevidnega sveta, krepimo in negujemo medsebojne odnose in tako izboljšujemo naše življenje. Ure likovnega ustvarjanja v učilnici ali v naravi nas navdihujejo in izpopolnjujejo naše ideje ter želje. Doživljanje skrivnostnih poti življenja videnja lepote narave in ovčutkov skušamo preliti na platna in jih poslikati z niansami barv s slikarske palete. O našem likovnem ustvarjanju pričajo številne razstave, samostojne in skupinske, udejstvovanju na razlih natečajih, kjer žanjemo uspehe.

Besede mentorice potrjuje zadnji 7. Likovni natečaj v Menačnikovi domačiji Domžale z naslovom »leto 2018-evropsko leto kulturne dediščine« , ki se je nanašal na kulturne bisere v občini Domžale in okolice. Med 45 raztavljalci je

1. Mesto prejela članica Lipe, ga. Nuša LOJEN, za kar ji izkreno čestitamo. Prizanja pa so prejeli še : Angelca Dolžan, Iva Petek, Dragica Šetina, Tatjana Žmavc in Joži Anžin vse članice Lipe.

Za kulturni program so poskrbele Lipine citrarke in kitaristke, pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik, ki so navdušile prisotne s svojim izvajanjem. Ob tej priliki vsa zahvala Damjani za učenje in potrpežljivost.

Razstavo je odprl župan občine Jesenice, g.Tomaž Mencinger. V svojem nagovoru je predstavil in orisal načrte občine Jesnice. Pohvalil je razstavljalce za kreativnost in z občudovanjem prisluhnil glasbenikom.

Zahvaljujemo se občini Jesenice, g. županu, podžupanji Veri Pintar in vodji razstavnega salona DOLIK,go. Stanki Urbas,da so nam omogočili postavitev razstave, ki bo odprta do 18. aprila in za izdelavo zgibank in plakata.

Če vas pot zanese na Jesenice pa si jo le oglejte. (Salon je odprt vsak dan od 9. do 12.ure in od 16. do 19.ure, razen sobot popoldan, nedelj in praznikov).

Zahvala tudi g.Ravnikar Marjanu, da nam je omogočil prevoz.

Še obvestilo:
Pripravljamo zaključno razstavo likovnic in likovnikov LIPE, ki bo v Galeriji Domžale, v torek, 29.maja.

Joži Anžin