Delavnica izdelave VITRAŽNIH IZDELKOV

Objavljeno .

V petek 11. in soboto 12.10.2024 društvo Lipa – univerza za tretje življenjsko obdobje organizira delavnico izdelave VITRAŽNIH IZDELKOV.

Delavnico bo vodila ga. Darka Erklavec.

Prijavite se lahko do četrtka 10.10.2024 v tajništvu društva.

PROGRAM IZLETOV 2024/2025

Objavljeno .

Lepo vabljeni

Zap.

Termin

Kam?

Kdo je zadolžen?

1.

17. okt. 2024

Potep po Primorski-Slovenska Istra, Izola

M. Ravnikar

2.

nov. 2024

Rogaška Slatina, Ptuj

M. Ravnikar

3.

12. do 13. dec. 2024

Budimpešta

M. Ravnikar

4.

jan. 2025

Muzej Expano, Plečnik, Passero

M. Ravnikar

5.

21. feb. 2025

Po Kosovelovi poti

Sežana, Butovlje, Tomaj

J. Ozimek

6.

marec 2024

ROVINJ

M. Ravnikar

7.

april 2025

Železarstvo na Jesenicah, Kropa kovaštvo

M. Ravnikar

8.

23 do 26. maj 2025

OHRID

M. Ravnikar

9.

1. do 8.september.2025

Enotedensko letovanje !!!!!!!

M. Ravnikar

 

 

FOTO/VIDEO: Novemu študijskemu letu na pot v Društvu Lipa Domžale

Objavljeno .

Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale je članica Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in izvaja študijske programe po njenem konceptu. To je ena od priložnosti za dvig kakovosti lastnega življenja, druženja in širitev obzorij. Sodobno življenje zahteva nenehno pridobivanje in spopolnjevanje znanja, da lahko polno in ustvarjalno delujemo tudi v tretjem življenjskem obdobju.

2024 09 23 Dan odprtih vrat 1

Univerza omogoča izobraževalnim skupinam in študijskim programom, da se organizirajo, samostojno delujejo in sodelujejo pri nastanku novih izobraževalnih programov, ki potekajo znotraj skupin ter za vso univerzo. Izobraževanje in delovanje skupin se večinoma usmerja v delo za lokalno skupnost, kot so razstave, koncerti, študije in raziskovanja.

2024 09 23 Dan odprtih vrat 2

Na njihovi univerzi lahko pridobivate ali obnavljate znanje tujih jezikov, se udeležujete kulturnih dogodkov in delavnic. V športno-rekreativnih skupinah lahko skrbite za svojo fizično pripravljenost, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske znamenitosti doma in v tujini. To je predstavil predsednik Društva Lipa, Marjan Ravnikar, ob otvoritvi študijskega leta na dnevu odprtih vrat.

2024 09 23 Dan odprtih vrat 3

Dan odprtih vrat si je ogledala tudi županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, ki je pohvalila bogat izbor študijskih programov ter uspešno delovanje Društva Lipa. Slušatelji v tretjem življenjskem obdobju si namreč polno zapolnijo čas po upokojitvi. Prej ni bilo časa, saj je bilo potrebno najti službo, ustvariti družino in poskrbeti, da se otroci osamosvojijo. Sedaj ob vnukih rastejo in se hkrati izobražujejo v Društvu Lipa Domžale. Kot pravijo slušatelji: "Samo ne smete se zapustiti in smiliti sami sebi. Pojdite v družbo in zaživite polno tretje življenjsko obdobje."

2024 09 23 Dan odprtih vrat 4

Ob dnevu odprtih vrat so izdali tudi novo brošuro, namenjeno predstavitvi študijskih programov, ki se izvajajo v tekočem letu. Študijsko leto se prične oktobra in zaključi konec maja. Društvo Lipa Domžale si prizadeva za vključevanje in podporo posameznikom iz vseh življenjskih okolij, ne glede na njihovo izobrazbo, politično prepričanje, narodnost ali versko pripadnost. Njihova vrata so odprta za vse, ki iščejo možnosti za osebno rast, druženje in aktivno sodelovanje v skupnosti.

Brošuro si lahko prenesete tukaj.

Dan odprtih vrat poteka v ponedeljek, 23. septembra 2024, in torek, 24. septembra 2024, od 9.00 do 12.00 ure.

Veselijo se vašega obiska!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Dnevi odprtih vrat (21., 23. in 24. septembra 2024)

Objavljeno .

2024 09 15 dan odprtih vratDruštvo Lipa – U3ŽO Domžale vabi vse zainteresirane na dogodka, ki bosta potekala pred začetkom novega študijskega leta.

V soboto, 21. septembra 2024, bodo predstavili svoje delovanje in programe na Tržnem prostoru v Domžalah. V ponedeljek in torek, 23. in 24. septembra 2024, bodo v prostorih Društva Lipa organizirali dneve odprtih vrat med 9.00 in 12.00 uro.

Med dnevi odprtih vrat bodo obiskovalci imeli priložnost spoznati različne programe, ki jih Društvo Lipa nudi. Na voljo bodo predstavitve igranja klavirja, izdelave vitražnih izdelkov ter družabnih plesov. Poleg tega se bodo obiskovalci lahko vpisali v programe in pridobili vse potrebne informacije.

V Društvu Lipa se že veselimo srečanja z obiskovalci. Se vidimo!

 

 
ŠTUDIJSKI PROGRAMI
SPLOŠNO IZOBRAŽEVANJE USTVARJALNI PROGRAMI TUJI JEZIKI GLASBENI PROGRAMI ŠPORTNI PROGRAMI
Etnologija Klekljanje Angleščina Igranje na citre Joga
Zgodovina Keramika Nemščina Igranje na kitaro Telovadba
Geografija Mozaik Italijanščina Igranje na klavir Nordijska hoja
Umetnostna zgodovina Vitražni izdelki Španščina Orkester Kolesarstvo
Literatura Slikarstvo   Ljudski godci-harmonika Pohodništvo
Zeliščarstvo Kaligrafija     Orientalski ples
Na zelenjavnem vrtu Restavratorstvo     Qigong
Računalništvo UNICEF-izdelava punčk iz cunj     Plesni tečaji
Bridž