Milkinih 90 let

Objavljeno .

Milka90V petek, 13.2.2015, smo se UNICEF-ove prostovoljke zbrale v Lipi na sicer redno delavnico, a tokrat je bilo malo drugače, nismo delale punčk, ampak smo praznovale visok jubilej, 90 let naše kolegice Milke Mezgec.

Milka se je rodila 13. februarja 1925 v Lenartu v Slovenskih goricah. Še kot dojenčica se je s starši preselila v Šentilj, kjer je preživela svoje otroštvo, se šolala in  ustvarila svojo družino. Ima hčerko in sina, ki sta si po študiju ustvarila družini v naših krajih. Hči Nastja v Ljubljani in sin Mitja pri nas v Domžalah. Po moževi smrti, leta 1994, se je tudi Milka preselila v Domžale.  Kmalu po ustanovitvi Društva LIPA, U3žo, se je Milka včlanila in se odločila za umetnostno zgodovino. Ko smo v oktobru leta 2004 v Lipi pristopili k UNICEF-ovemu programu Punčka iz cunj, se je vključila v delovno skupino prostovoljk in tako vse do danes tu tudi sodeluje. Vse naše Špelce in Jankoti so obuti v copatke, ki jih Milka mojstrsko izdeluje.

K praznovanju rojstnega dne sta se pridružili tudi kolegici Sonja Židan in Sonja Suhadolc, ki slavita svoje rojstvo tudi v mesecu februarju.

Naše slavljenke je počastila s čestitkami tudi predsednica LIPE, Metka Zupanek. Posebno presenečenje je pripravila naša nekdanja kolegica Ave Roškar, povabila je del sočlanic ženskega pevskega zbora Stane Habe, ki so zapele nekaj Milki ljubih pesmi iz otroštva.

Lepo smo se imele!

"Dajte UNICEFOVI punčki topel dom, 
ljubezen, skrb in nežnost otrok.
Vse to vam prinašajo domžalske Špelce, 
ki so narejene s skrbjo,
nesebičnostjo in z ljubeznijo."
 
Nekaj utrinkov v foto galeriji:

Fotografije: Marcela K., Metka P. in Tatjana S.
Pripravila: Mirjana K.