Večer pod lipo v Ravnah na Koroškem

Objavljeno .

V petek, 23. 6., smo se skupini citrark Siničke in kitaristk Strunce odpravili nastopat na Koroško. Tradicionalni, že 14. po vrsti, Večer pod lipo se je odvijal v gostilni Lečnik. Zaradi slabega vremena se je dogajanje prestavilo v notranjost, a je bilo vzdušje zaradi tega toliko bolj prijetno. Siničke in Strunce smo pripravile program 15 skladb, ki smo jih odigrale v treh delih. Vmes so, skupaj s pomočjo vseh udeležencev, zapeli Mešani pevski zbor Ravne.

Namen srečanja je ohranjanje ljudskih pesmi, kar domačinom tudi zelo lepo uspeva. Vsako leto pripravijo pesmarico z besedili skladb, katere so potem izvajane na samem Večeru pod lipo. Vsak od poslušalcev lahko na tak način, aktivno s petjem, sodeluje pri oblikovanju večera. V sodelovanju z JSKD Ravne so izdali tudi knjižico, kjer so zbrane pesmi prvih 10. srečanj, skupaj kar 160 slovenskih narodnih pesmi.

Kljub precej slabi cesti, naša sosednja dežela Koroška ni daleč. Tamkajšnji prebivalci so nas sprejeli odprtih rok. Velikodušni ljudje, sedaj jim že lahko rečemo prijatelji, se vidimo še kdaj!

Siničke in Strunce

ravne2017 417

ravne2017 417