Novice o dejavnostih in dogodkih v Društva Lipa Domžale iz let 2010, 2009, 2008 in zadnjih dveh mesecev 2007 so na starih spletnih straneh društva. Kliknite:

Novice 2010        Novice 2009       Novice 2007/2008

Opozorilo: ker so naši foto albumi shranjeni na googlovih strežnikih, na prekinitev teh povezav nimamo vpliva. Vendar si celotno zbirko fotografij lahko ogledate na  https://picasaweb.google.com/117343776576337274419

orn 2   



Srečanje s starejšimi v kamniškem DSO - 6. aprila 2011

Objavljeno .

Kot že nekaj let, je društvo tudi letos prišlo v goste k varovankam in varovancem kamniškega Doma starejših občanov in pripravilo enourni kulturni spored.

Pred polno dvorano so recitatorke Silva Mizerit, Zlatka Levstek in Iva Rejc najprej predstavile nekaj pesmi lani umrle "lipovke" Anice Gladek, nato pa še vsaka par prispevkov iz svoje lastne literarne delavnice. Vmes je zapela in se na kitari  spremljala Mira Jarc. Danes nekoliko manj številčen pevski zbor Lipe, ki ga že mnogo let vodi Marinka Aparnik, je zapel nekaj svojih uspešnic, ob znanih narodnih pa so, kot je to v takih priložnostih že kar običajno, živahno pritegnili tudi varovanke in varovanci doma. Za konec je pianistka Marinka Aparnik navdušila z Bethovnovo Za Elizo, vsi navzoči pa smo nato skupaj zapeli venček slovenskih narodnih.

Prireditev je povezovala predsednica društva Lipa Metka Zupanek, v imenu varovancev pa se je nastopajočim zahvalila in izročila simbolična darila njihova predstavnica Helena Stele.

Na koncu prireditve pa je takole zazvenela priljubljena slovenska narodna: