Novice o dejavnostih in dogodkih v Društva Lipa Domžale iz let 2010, 2009, 2008 in zadnjih dveh mesecev 2007 so na starih spletnih straneh društva. Kliknite:

Novice 2010        Novice 2009       Novice 2007/2008

Opozorilo: ker so naši foto albumi shranjeni na googlovih strežnikih, na prekinitev teh povezav nimamo vpliva. Vendar si celotno zbirko fotografij lahko ogledate na  https://picasaweb.google.com/117343776576337274419

orn 2   



Čopiči in barve v tretjem življenjskem obdobju

Objavljeno .

V bančni enoti NLB d.d. – Podružnica 2 v SPB-1 v središču Domžal so v četrtek, 21. aprila, odprli razstavo likovnih del članov in članic likovnega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje društva Lipa iz Domžal.

Kulturni program ob odprtju so oblikovale Ljudske pevke pod vodstvom Mare Vilar iz Domžal, pesnice in recitatorke Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje in Silva Kosec s čudovitim glasom in igranjem kitare. O sodelovanju z ljubiteljskimi slikarji in pretežno slikarkami je spregovorila njihova mentorica Mojca Vilar.

»Naš namen je, da s sodelovanjem v lokalnem okolju prispevamo tudi k večji kakovosti življenja ljudi in s tem krepimo našo družbeno vlogo,« pravi Andreja Blažič, vodja prodaje v NLB d.d. – podružnica Domžale. »V naši podružnici smo organizirali že več razstav sicer v NLB Poslovalnici Mengeš, kjer so se s svojimi deli in izdelki predstavili učenci osnovne šole Mengeš in Klekljarsko društvo Čebelica Moste pri Komendi, tokrat pa se kot galerija prvič predstavlja NLB Podružnica Domžale 2.«

Odprtje razstave in program, ki so ga pripravili, je lahko za zgled mnogim večjim prireditvam in predstavam, saj toliko topline in iskrenosti že dolgo časa nismo čutili kot prav v prostorih bančne podružnice NLB d.d. v središču Domžal. Ob odprtju smo lahko slišali, da bodo obiskovalci banke ob svojih bančnih opravilih lahko občudovali tudi likovna dela, ki so nastala pod prsti ljubiteljskih slikark in slikarjev, ki se mirno lahko kosajo z deli mnogih tovrstnih umetnikov.

Ljudske pevke pod vodstvom Mare Vilar iz Domžal so ponovno dokazale, kaj pomeni negovanje tradicije ljudskega petja, pesnice in recitatorke Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje pa so nas večkrat nasmejale s svojo iskrenostjo in odprtostjo pesniškega ustvarjanja in izražanja, tudi z zelo aktualnimi vsebinami. Nežne pesmi Silve Kosec s čudovitim glasom in igranjem kitare so marsikomu vzbudile tolikšna čustva, da so iz oči privrele solze.

Spregovorila je še slikarka Mojca Vilar, ki s svojim mentorskim očesom bedi nad delom likovnikov iz domžalske Univerze za tretje življenjsko obdobje in ob tem pohvalila NLB d.d. – Podružnica Domžale za odločitev, da del poslovalnice v SPB-1 v središču Domžal nameni za razstavni oziroma galerijski prostor.

Tekst in fotografije: Primož Hieng (Kamniške novice, glavni in odgovorni urednik)


Takole pa je prireditev opisala in fotografirala "Lipovka" Binca Lomšek:

Razstava slik najstarejše skupine članic in člana likovnega krožka lipe v prostorih Nove ljubljanske banke v SPB v Domžalah:

V prijaznem nagovoru vodje NLB Irene Avbelj je bilo zaznati veselje, da je Lipa s stvaritvami svojih likovnic in likovnika polepšala prostor "hrama denarja". Predsednica Lipe Metka Zupanek je zbrane nagovorila in kratko predstavila delo v naši Lipi, nato pa skupaj s Silvo Mizerit, Ivo Rejc in Zlatko Levstek sodelovala v kratkem literarnem programu. Ob zvokih kitare in čutnem petju Silve Kosec so zapeli tudi obiskovalci, gospa Mara Vilar pa je z ljudskimi pevkami navdušila, da občinstvo ni ostalo ravnodušno...

Razstavljajo članice Joži Anžin, Mira Jarc, Nuša Lojen, Irena Osolnik, Iva Petek, Mila Vlašić Gvozdić, Tatjana Žmavc, Vlasta Janžekovič, Angelca Dovžan, Zinka Brečko, Binca Lomšek in član Franci Kerč.

Za Domžale je ta razstava dogodek, ki bo poživil in razvedril obiskovalce, pa tudi zaposlene.