Prva skupina likovnega krožka Lipe razstavlja v Domžalah

Objavljeno .

Izjemno aktivna prva skupina likovnega krožka Lipe je v prostorih NLB d.d. na Ljubljanski 82 v Domžalah v četrtek 7.6. ob 18.00 uri postavila na ogled svoje stvaritve zadnjih mesecev pod naslovom BARVNA ISKANJA.

Njihova iskanja so vse zrelejša, bogatejša z izkušnjami, pestrejša in barvitejša. Razstavljajo Joži Anžin, Zinka Brečko, Angelca Dovžan, Vlasta Janžekovič, Mira Jarc, Franci Kerč, Nuša Lojen, Binca Lomšek, Irena Osolnik, Iva Petek in Mila Vlašić, ki je najstarejša članica tega krožka, je pa tudi priznana pesnica. Njej je bil posvečen kulturni program, ki so ga izvajale članice krožka same. V pozdravnem govoru je gospa Irena Avbelj, vodja banke izrazila navdušenje nad izjemno dobro razstavo in povedala, da so postavitev tudi stranke banke prav prijazno sprejele. Tudi nagovor predsednice Lipe Metke Zupanek je bil pohvalen, saj je lahko ponosna, ker je kar šest razstav članov likovnih skupin Lipe sočasno, in sicer Angelca Dovžan v Hotelu Krona v Domžalah, Irena Osolnik v Domu upokojencev v Kamniku, Nuša Lojen v Knjižnici Domžale, vse tri skupine razstavljajo v Menačenkovi domačiji na temo »Zeleno, ki te ljubim zeleno«, druga in tretja skupina pa v MJ BARU in slednja razstava prve skupine v NLB .

V kulturnem programu so sodelovale Mira Jarc, ki je igrala kitaro,povedala nekaj o Franu Milčinskem Ježku, zapela nekaj pesmi sama, pa tudi ostale sošolke so ji pritegnile. Pesmi Mile Vlašič so prebrale Binca Lomšek, Mira Jarc in Zinka Brečko.

Fotografije in tekst: Binca LOMŠEK