Na 2. srečanju upokojenskih citrarskih skupin milozvočni zvoki citer vsem pobožali dušo in srce

Objavljeno .

DSC 0002V soboto, 7. oktobra 2023, je v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale potekalo 2. srečanje upokojenskih citrarskih skupin Slovenije. Srečanje je s podporo Občine Domžale organiziralo Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale.

Vabilu na 2. srečanje upokojenskih citrarskih skupin se je odzvalo sedem skupin iz Slovenije, ki so obiskovalcem koncerta pripravili prisrčen koncert, saj so milozvočni zvoki citer vsem pobožali dušo in srce. Prireditev je vodila Pia Kladnik, ki je pri nekaterih skladbah s svojim petjem popestrila repertoar nastopajočim citrarskim skupinam.

V uvodu je vse zbrane pozdravil Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale ter vsem zaželel prijeten večer ob poslušanju koncerta. Polni dvorani obiskovalcev so zaigrali citrarji iz različnih koncev Slovenije.

Ledino so zaorale Marjanke Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje z mentorico Ireno Tepej, sledile so domače citrarke in kitaristi Kresničke, Tesere in Začetnice Društva Lipa Domžale z mentoricama Damjano Praprotnik in Jasmino Levičar, Citrarska skupina Univerze za tretje življenjsko obdobje Ribnica z mentorico Damjano Praprotnik, Društvo Citroprekelj iz Bele Krajine z mentoricama Anito Veršec in Damjano Praprotnik, Citrarska skupina Notice Kulturnega društva Domžale z mentorjem Petrom Napretom, Citrarski kvartet Glasbene šole Brežice z mentorico Anito Veršec ter citrarke Sončnice in kitaristi Tempo Društva Lipa Domžale z mentoricama Damjano Praprotnik in Jasmino Levičar. Ob koncu so vse nastopajoče citrarske skupine še skupaj nastopile na odru.

Naslednje, 3. srečanje upokojenskih citrarskih skupin Slovenije naj bi se prihodnje leto odvijalo v Ribnici pri Kočevju.

Video posnetek s koncerta si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

DSC06452

DSC 0003

DSC 0011

DSC 0023

DSC 0034

DSC 0039

DSC 0047

DSC 0057

DSC 0059

DSC 0999

DSC 0068