Dan odprtih vrat Društva Lipa Domžale

Objavljeno .

DSC00803Društvo Lipa – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale v mesecu oktobru ponovno pričenja s študijskimi programi in vstopa v 27. leto izobraževanja za starejše. V ponedeljek, 18., in torek, 19. septembra, so v društvu Lipa Domžale pripravili dneva odprtih vrat s predstavitvijo študijskih programov.

Na dnevu odprtih vrat so obiskovalcem predstavljeni že utečeni vsakoletni programi z mentorji in mentoricami, pripravili pa so tudi nove programe, kjer se bodo slušatelji poprijeli z novimi izzivi; to so pevski zbor, učenje harmonike in flavte, debatni krožek upokojenih pedagoških delavcev ter umetniška pisava v krožku Kaligrafije. Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale v svojih vrstah z različnimi aktivnostmi združujejo generacijo v tretjem življenjskem obdobju. Pri njih lahko pridobivate ali obnavljate znanje tujih jezikov, se udeležujete kulturnih dogajanj in delavnic, v športno rekreativnih skupinah poskrbite za svoje fizične sposobnosti, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti doma in v tujini. Prizadevajo si, da oblike študija vsako leto obogatijo in pri tem upoštevajo interese slušateljev. 

VABLJENI TAKO UPOKOJENCI, TISTI KI SE PRIPRAVLJATE NA UPOKOJITEV IN OSTALI ZAINTERESIRANI, OZIROMA VSI, KI STE ŽELJNI PRIDOBIVANJA DODATNIH ZNANJ IN DRUŽENJA V PRIJETNI DRUŽBI!

»Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale je namenjena odraslim, ki vstopajo v tretje obdobje življenja in ga želijo aktivno preživljati. V našem društvu lahko pridobivate ali obnavljate znanje tujih jezikov, se udeležujete kulturnih dogajanj in delavnic, v športno rekreativnih skupinah poskrbite za svoje fizične sposobnosti, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti doma in v tujini. Brošura je namenjena predstavitvi študijskih programov, ki se izvajajo v tekočem letu. Študijsko leto pričnemo z mesecem oktobrom in zaključimo konec maja. Prizadevamo si, da oblike študija vsako leto obogatimo in pri tem upoštevamo interese slušateljev, tako se bomo letos lahko učili igrati na harmoniko in flavto, lahko pa zapojete v novem pevskem zboru. S tako bero instrumentov bomo poleg citer, kitar in orglic, ki se jih že vrsto let učimo igrati, še bolj popestrili razne dogodke, kot so proslave, razstave in dogajanja po Domžalah in drugih kulturnih ustanovah v naši občini in širše. Tako se boste lahko vsako študijsko leto poleg stalnih programov lahko vpisali v katerega od novih študijskih programih. Poleg instrumentov in petja smo dodali tudi umetniško pisavo v krožku Kaligrafije in debatni krožek upokojenih pedagoških delavcev,« je na dnevu odprtih vrat povedal Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale.

DSC00903

Obiskovalce je na prvem dnevu odprtih vrat društva Lipa Domžale na sedežu društva, na Ljubljanski cesti 58 v Domžalah, obiskala županja Občine Domžale mag. Renata Kosec. Županja je pohvalila delo društva, ki šteje že preko 550 aktivnih članov. Z navdušenjem si je ogledala predstavljene aktivnosti, v katere se lahko vključijo starejši. Dodala je, da je lepo videti starejše občane, kako preživljajo čas v prostoru društva z drugimi, ki so jim že postali dobri prijatelji in si tako polepšajo vsakdan. 

l 820502 1

************************

Društvo LIPA – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, Ljubljanska cesta 58, 1230 Domžale
Telefon: 01 722 66 70
Spletna stran www.drustvo-lipa.si
Uradne ure med študijskim letom
Ponedeljek od 10.00 do 12.00 ure
Torek od 8.30 do 10.00 ure
Sreda od 10.00 do 12.00 ure
Četrtek od 10.00 do 12.00 ure

Vpis v študijsko leto poteka v mesecu septembru in tudi med študijskim letom.

Video posnetek z dneva odprtih vrat si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Občina Domžale; Video: Miro Pivar

DSC00812

DSC00825

DSC00826

DSC00833

DSC00837

DSC00855

DSC00866

DSC00875

DSC00883

DSC00895

DSC00901

DSC00927

DSC00929

DSC00937

DSC00940

DSC00949

DSC00791