Izlet: Orlovo gnezdo in Salzburg

Objavljeno .

Petek, 29. september 2023

Odhod iz Domžal ob 6.30 uri zjutraj. Pot nas bo vodila skozi predor Karavanke, mimo Beljaka, po Turski avtocesti skozi predor Katschberg in Tauren. Skozi pokrajini Lungau in Pongau nas bo pot vodila mimo Bischofshofna, ob reki Salzach bomo prispeli do Salzburga, zavili bomo proti jugu, prečkali Avstrijsko Nemško mejo in prispeli na Obersalzberg.

Tam bomo presedli na lokalni avtobus, ki nas bo popeljal po eni najlepših gorskih panoramskih cest nad 1700 m nadmorske višine. Peš bomo šli skozi 124 m dolg predor in nato še 124 m z dvigalom do Hitlerjeve čajnice, ki so jo odprli 1939 za Hitlerjev 50. rojstni dan.

berchtesgaden eagles nest thseoimagefacebook

(Foto: www.berchtesgaden.de)

Po ogledu Orlovega gnezda bomo pot nadaljevali do bližnjega Salzburga. Sledi podrobnejši ogled mesta. Lepote tega mesta je težko opisati z besedami, človek ga mora enostavno obiskati in začutiti njegov utrip. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro si od zunaj ogledali: Mozartov trg, Stolnico, Cerkev in samostan sv. Petra, Frančiškansko cerkev, Mozartovo rojstno hišo, park in grad Mirabell... Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za kosilo na stojnicah v lastni režiji.

Polni vtisov se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena: 95,00 EUR za člane Društva Lipa, za druge udeležence 100,00 EUR.

Rezervacija prijave samo osebno, v času uradnih ur v pisarni Društva Lipa do 25.09.2023, oziroma do zasedbe prostih mest na avtobusu. Prijava bo potrjena ob plačilu cene izleta.

Cena vključuje: avtobusni prevoz z vsemi cestninami in tunelninami, 2 voznika, parkirnine, vstopnina na Orlovo gnezdo, vsi zunanji ogledi po programu, dovolilnica za Salzburg, turistični vodnik na poti, organizacija izleta in DDV.

* Kosilo v lastni režiji na stojnicah v Salzburgu!

* V primeru podražitev vstopnin za oglede ter gostinskih, avtobusnih in ostalih storitev si pridružujemo pravico do uskladitve cen v skladu z dejanskim stanjem na dan izleta oz. po dogovoru.

Predsednik Društva Lipa- Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar