Enodnevni izlet skozi Posočje do koroških utrdb in belopeških jezer

Objavljeno .

 10. 6. 2022

Ob 6.15

Zbor udeležencev pred Vele Domžale.

Ob 6.30

Odhod iz Domžal.

Ob 10.00

Idrijci bomo sledili vse do izlitja v Sočo v Mostu na Soči, ustavili pa se bomo v Tolminu, kjer se bomo sprehodili do nemške kostnice iz prve svetovne vojne.

Ob 11.30

Po ogledu se bomo po krnskem pobočju dvignili vse do vasice Vrsno, kjer si bomo ogledali rojstno hiši preroškega pesnika Simona Gregorčiča.

 

Ob 13.00

Kosilo – enolončnica, sladica po možnosti pijača ali sok.

14.30

Cesta nas bo naprej peljala pod mogočnim Kaninom skozi Kobarid in Bovec vse do trdnjave Kluže nad Koritnico. Postanek pri trdnjavi in soteski

Ob 15.00

v bližnjem Logu pod Mangrtom pa si bomo ogledali obnovljeni vhod v „Štoln“, skoraj 5 km dolg predor, ki je nekoč služil za prevoz rudarjev na delo v rabeljski rudnik

Ob 15.30

Sledi panoramska vožnja čez 1156 metrov visoki prelaz Predel. Markantne ruševine koroških utrdb čuvajo spomine na spopade in obleganja v Napoleonovih časih, na italijanski strani pa se odpre razgled na Rabeljsko jezero ter zahodne Julijce.

Ob 17.00

Pred mejo se bomo zapeljali še pod severna ostenja Mangarta, ki se zrcalijo v Belopeških jezerih.

Ob 18.00

Odhod proti Domžalam kamor bomo prispeli do 20.00 ure.

V CENI JE VŠTETO: prevoz s turističnim avtobusom, vstopnini v nemško kostnico ter rojstno hišo Simona Gregorčiča, jota (tudi sladica), vodenje.

Cena: 50 EUR za člane Društva Lipa, pri najmanj 40 udeležencev, za druge udeležence 55 EUR.

Prijava je potrjena ob plačilu cene izleta, osebno v času uradnih ur v pisarni Društva Lipa vse do zasedbe prostih mest. Ob prijavi označite morebitno željo po dietnem ali veganskem obroku.

PRIJAVITE SE LAHKO DO 30.5.2022

Vljudno vabljeni !

Koordinator izleta, Biserka Čičerov