Virtualni koncert ob materinskem dnevu

Objavljeno .

DSC01788Materinski dan je neformalen praznik posvečen materam. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910, v Evropo je navada prišla po prvi svetovni vojni, vendar so ta praznik najprej praznovali ob različnih datumih. Sprva je bil določen 15. maj, potem pa prestavljen na 25. marec, ko v Katoliški cerkvi obhajajo praznik Gospodovega oznanjenja. 

V Društvu Lipa, Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale so za materinski dan pripravili virtualni koncert, na katerem so nastopili ljudski godci, citrarke, kitaristi in pevka Barbara PavličRok Felicijan, Silva Hafner – recitacija v angleščini ter literatke. Koncert je napovedovala Mira Smrkolj.

Ob koncertu so pripravili tudi pestro razstavo različnih umetniških stvaritev, ki jih  v raznih krožkih v Društvu Lipa izdelujejo slušatelji pod vodstvom različnih mentorjev. Svoje umetniške izdelke so razstavile članice in člani likovnega krožka pod vodstvom mentorice Marije Mojce Vilar, izdelovalci mozaikov pod mentorstvom Aljaža Vidrajza, keramičarji pod mentorstvom Brede Podbevšek, UNICEF – izdelava punčk iz cunj pod mentorstvom Metke Paternoster ter klekljarice pod mentorstvom Marije Rupert.

Koncert za materinski dan, ki smo ga posneli v prostorih Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale, je potekal po priporočilih NIJZ. Program se je začel z uvodnikom, ki ga je prebrala Mira Smrkolj – članica društva Lipa Domžale. Po uvodu so zaigrale Sončnice, skupina citrark in Tempo, skupina kitaristov pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik. Ob spremljavi citrark in kitaristov je sledil nastop pevke Barbare Pavlič, nato pa so z recitacijami program popestrile članice literarne skupine Društva Lipa Domžale (Mira SmrkoljJanka JermanMija Stupica ter Marija Dodič)Silva Hafner pa je recitirala v angleškem jeziku.

V programu so nastopili še Rok Felicijan – osmošolec OŠ Domžale, ljudski godci Društva Lipa Domžale, ki jih zastopata prof. Peter Napret in Silvo Girandon, nastopili pa so prof. Peter Napret na citrah in violini, Silvo Girandon na orglicah, Viktor Jemec na orglicah in Kamilo Domitrovič na klarinetu ter duo Damjana in Barbara, (Barbara Pavlič in prof. Damjana Praprotnik), ki sta predstavili priredbo »Ne bodi kot drugi« (Gorazd Čepin, Ditka; Feri Lainšček).

Virtualni koncert ob materinskem dnevu si lahko ogledate na POVEZAVI TUKAJ.

Naš pesnik Feri Lainšček je v pesmi MAMA napisal:

»Ni večjega bogastva na tem planetu,
kot je ljubezen v srcih vsem mam na svetu.«

Drage mame! Hvala vam za vašo ljubezen in skrb.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

DSC01754

DSC01749

DSC01780

DSC01786

DSC01788

DSC01814

DSC01815

DSC01822

DSC01798

DSC01834

DSC01751

DSC01756

DSC01758

DSC01759

DSC01762

DSC01764

DSC01765

DSC01773