Vabimo na potovanje na Bodensko jezero od 20. do 22. maja 2016

Objavljeno .

Bodensko jezeroEkskurzija na Bodensko jezero in na Tirolsko bo od 20. do 22. maja 2016.

PRVI DAN: SLOVENIJA– LANDSBERG – BODENSKO JEZERO večerja, nočitev

Odhod v jutranjih urah in vožnja v smeri Avstrije mimo Salzburga v Nemčijo – na Bavarsko. Naš prvi postanek za ogled bo v Landsbergu, nekoč pomembnem obmejnem mestu ob reki Lech med Švabsko in Bavarsko. Sprehodili se bomo po mestu, ki je ohranilo srednjeveški videz. Pot bomo nadaljevali do stare benediktinske opatije Ottobeuren. Samostanska cerkev je dobila današnjo obliko v 18. stol. in predstavlja višek nemškega baroka. Notranjost, bogato okrašena s kipi in freskami, je izjemna harmonija svetlobe in čudovitih barv, ki nas bo zagotovo navdušila. Po ogledu sledi vožnja do hotela in namestitev. Večerja in nočitev.

DRUGI DAN: KOSTANZA – MAINAU – LINDAU zajtrk, večerja, nočitev

Dan bomo preživeli ob čudovitem Bodenskem jezeru, ki zaradi svoje izredne velikosti, milega podnebja in skoraj tropskega rastlinja spominja na morje. Delijo si ga tri države: Švica, Nemčija in Avstrija. Najprej se bomo zapeljali do Konstanze, ki leži v nemški deželi Baden-Württemberg. Staro mesto slovi po zanimivih zgodovinskih dogodkih. Tu je bil v letih od 1414 do 1418 koncil, kjer so obsodili Jana Husa in ga kot heretika sežgali na grmadi. Ogledali si bomo glavne znamenitosti: katedralo, mestno hišo, koncilsko hišo. Nato vožnja na otok cvetja, Mainau, na severozahodnem delu Bodenskega jezera. Lastniki otoka so se menjavali, zdajšnja lastnika sta grofica Sonja in grof Lennart iz švedske družine Bernadotte. Otok sodi s svojimi eksotičnimi nasadi cvetja, grmovnic in dreves med najlepše parke sveta. Po ogledu, ki bo prava paša za oči, po želji vožnja s trajektom na drugo stran jezera in od tod ob slikoviti obali v mesto Lindau. Mesto na otoku z mnogimi cerkvami in častitljivo starimi in lepo okrašenimi hišami pritegne na tisoče obiskovalcev. Večerja in nočitev.

TRETJI DAN: INNSBRUCK – WATTENS - SLOVENIJA zajtrk

Vožnja skozi predor Arlberg na Tirolsko. Obiskali bomo Innsbruck, prestolnico Tirolske ter kulturno in turistično središče dežele. Na sprehodu po zares lepem mestu si bomo ogledali katedralo sv. Jakoba, mestni stolp, znamenito Zlato strešico, dvorno cerkev s slovito grobnico Habsburžanov. Na koncu se bomo povzpeli še na grič Bergisel, od koder se nam bo odprl čudovit pogled na skakalnico in hkrati na Innsbruck v vsej svoji lepoti. Na poti domov bomo obiskali mestece Wattens, kjer se bomo podali v enega najbolj obiskanih muzejev v Avstriji, Svet kristalov Swarovski. Sprehodili se bomo po muzeju, ki se razteza na 7,5 hektarih površine. Ogledali si bomo zgodovino proizvodnje kristala, življenje Daniela Swarovskega ter obširno zbirko kristalov. Sledi le še povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

CENA: min 45 potnikov 199€, min 35 potnikov 219€

CENA VKLJUČUJE:
·
avtobusne prevoze po programu,
·
dva polpenziona v hotelu 4*,
·
oglede po programu,
·
vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 60 €, dodatno zdravstveno zavarovanje za asistenco v tujini 5€, riziko odpovedi 8€.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: muzej Swarovski 17 € (v primeru 20 potnikov je cena 13 € na osebo), vstopnina na otok Mainau 14,90€ , vožnja s trajektom približno 10€.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v vseh poslovalnicah TA PALMA ali na www.palma.si .

Prijavite se v tajništvu LIPE do 30. marca 2016.

Prijavnico za potovanje natisnete S KLIKOM TUKAJ!

(fotografija: Wikipedia)