Obvestilo dugi otok

OBVESTILO

ODHOD NA LETOVANJE NA DUGI OTOK JE

V SREDO 4.9.2019 OB 6.45

IZPRED AVTOBUSNE POSTAJE V CENTRU DOMŽALE.
PLAČILO DRUGEGA OBROKA JE V HOTELU. PRI SEBI IMEJTE GOTOVINO.
STROŠEK IZLETOV JE 71,00 EU PO OSEBI, V KOLIKOR SE UDELEŽILI VSEH IZLETOV PO PROGRAMU.

Predsednik Društva Lipa- Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar

Bil je zaključni koncert citrark in kitaristk

Citrarke in kitaristke društva Lipa na zaključnem koncertuCitrarski skupini I in II ter obe skupini kitaristk Društva Lipa Domžale, pod vodstvom prof. Damijane Praprotnik, smo se od študijskega leta 2018/19 poslovile 20. junija 2019 ob 18.00. uri z Zaključnim koncertom v Volčjem potoku.

To popoldne se je nad Domžalami razvnemalo hudo neurje, me pa smo se pripravljale na koncert, dogodek, na katerem lahko javnosti pokažemo svoj napredek in dosežke minulega leta . Nekatere vadimo prvo ali drugo leto, druge pa že pet in več let. Z nami so bile tudi predstavnice skupine iz Kranja, a kot posebna gostja koncerta je bila mlada Pia Kladnik, domačinka iz Volčjega potoka, ki je s svojim šolanim glasom bogatila zvoke strun naših instrumentov. Njeno milo petje je prekrilo prenekatero od napak, ki smo jo zagrešili začetniki. Repertuar je bil pester, program pa skrbno pripravljen, da se je lahko predstavila vsaka skupina posebej, nekatere skladbe pa smo v eno urnem programu zaigrali in zapeli vsi nastopajoči skupaj. Bilo je luštno, so nam na koncu povedali obiskovalci, ko so nekaj skladb celo zapeli skupaj z nami. Obljubili smo si, da se znova vidimo na naslednjem koncertu. To nas obvezuje, da vadimo in spet vadimo in nadgrajujemo tehnike igranja.

Sledijo počitnice, ki to praviloma niso, saj še posebej citrarji moramo stalno vzdrževati in razvijati spretnost prstov. Zvoki strun naših instrumentov bodo v prostorih Društva Lipe Domžale znova zazveneli v avgustu in nato v naslednjem študijskem letu.

Anica Justinek

Simbioza 2019

Projekt simbioza 2019

11.6.2019 - 21.6.2019

Da je znanje uporabe računalnika danes postalo potreba, smo se zavedali v Društvu Lipa že leta 2005/2006, ko se je v učni program uvrstilo tudi izvajanje različnih vrst računalniškega izobraževanja. V začetku so bili organizirani tečaji, ki so obsegali Osnove okolja Windows in interneta ter pisanja in oblikovanja besedil. Kasneje smo pričeli s posebno obliko izobraževanja - računalniško šolo, ki je prilagojena potrebam slušateljem v tretjem življenjskem obdobju, ki še nimajo nikakršnih računalniških izkušenj. Okvirna vsebina programa, ki traja 60 šolskih ur in je razdeljena na tedenske sklope po tri šolske ure.

n tako z različnimi oblikami vse do današnjih dni, ko v Lipi že tradicionalno organiziramo, v sodelovanju s Srednjo šolo Domžale, brezplačne deset dnevne delavnice, imenovane SIMBIOZA. Vlogo predavateljev prevzamejo dijaki drugega in tretjega letnika računalniške smeri, kar jim šteje v redno šolsko prakso. Letos so to bili:Anže, Blaž, David, Gregor, Kristijan, Leon, Nejc in Nejc. Njihovi profesorji - mentorji , ki so nas tudi obiskali: Borut Jagarinec, Mojca Jager, Karmen Koprivec in Tadej Trimko so dijake, bodoče strokovnjake, dobro pripravili in jih zadolžili, da je vsak samostojno predstavil posamezno področje računalniške doktrine, kar jim je odlično uspelo.

Dnevnike, ki je obveznost dijakov, je pregledal in overil tudi predsednik Društva Lipa, Marjan Ravnikar.

Zadnji dan je profesor Jagarinec dal nalogo tudi slušateljem, ki naj odgovor kot Word prilogo posredujejo na njegov E-naslov:
- všeč - ni bilo všeč
- kaj si želite v bodoče.

V prijetnem klepetu z dijaki smo slušatelji, bilo nas je devet, uspeli odgovoriti na dana vprašanja in v dokaz, da smo se kar nekaj naučili, odgovore posredovali v zahtevani obliki naslovniku.

Nasmejani in v pričakovanju počitnic, smo se razšli z obljubo, da se vidimo jeseni.

Avtor in foto: Mirjana Kavčič

Podelitev državnih priznanj - prejemnica Prof. dr. Ana Krajnc

Prog dr Ana Krajnc prejema državno oblikovanje - red za zasluge Republike SlovenijeProf. dr. Ani Krajnc, predsednici Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in zaslužni profesorici Univerze v Ljubljani, je predsednik RS Borut Pahor podelil državno odlikovanje – red za zasluge Republike Slovenije.

»Priznanje sprejemam v imenu vseh nas, ki delujemo s ciljem ustvariti učečo se družbo. To je priznanje celotnemu področju izobraževanja odraslih in izobraževanja starejših«, je poudarila prof. dr. Ana Krajnc na podelitvi.

Objava na spletni strani SUTŽO: http://www.utzo.si/cestitke-profesorici-ani-krajnc-za-podeljeno-drzavno-odlikovanje-red-za-zasluge/

Foto vir: STA

Video vir: Janez Platiše

Zaključni koncert citrark in kitaristk ob koncu študijskega leta 2018/2019

Citrarski skupini I in II ter skupini kitariststk I in II, 3.Univerze Društva Lipa Domžale
pod vodstvom mentorice prof. Damjane Praprotnik,
vljudno vabijo na

Zaključni koncert ob koncu študijskega leta 2018/2019,
ki bo v četrtek, 20. junija 2019 ob 18. uri v Brunarici, pred igriščem za golf, v Volčjem potoku.

Na programu bodo prijetne skladbe različnih zvrsti, ob katerih boste udeleženci lahko tudi zapeli. Pridite, luštno bo.

Vljudno vabljeni.

webstat admin