Lipine kitaristke in citrarke pri upokojencih v Postojni

Objavljeno .

Lipine kitaristke (»Strunice«) in citrarke (»Siničke«), skupaj s prof. Damjano Praprotnik in predsednico Metko Zupanek, smo se 17. februarja kljub snegu, burji in mrazu odpravile v Postojno. Obiskale smo Dom upokojencev Postojna. Prijazno nas je sprejela delovna terapevtka gospa Ivanka Smrdelj in nas pospremila v veliko dvorano, ki je bil napolnjena do zadnjega kotička. Predsednica Društva Lipa gospa Metka Zupanek je na kratko predstavila izobraževalni, športni in kulturni program društva.

Pobudo za naš obisk doma je dala prof. Vilma Šabec. V domu so pozorno skrbeli za njeno taščo . S solzami v očeh se je Vilma zahvalila za skrb v težkih zadnjih dneh njene tašče.
Poslušalci so prisluhnili nežnim zvokom citer in veselim melodijam kitar ter ubranim pesmim nastopajočih. Program je povezovala predsednica Lipe Metka Zupanek in z mikrofonom v roki vzpodbujala tudi oskrbovance k petju. Glasba, pesem in recitacije so odzvanjali celo uro in privabljali dobro voljo in nasmeh na obraze vseh v dvorani.

Priznanje in zahvalo za naš nastop je z izbranimi besedami izrekla direktorica Doma upokojencev Postojna. V imenu oskrbovancev se je prijazno zahvalila oskrbovanka doma prof. matematike, ki nam je podarila čudovite izdelke, ki so jih izdelali sami v domu.

Prisrčen sprejem vodilnih v Domu in zadovoljstvo v srcih oskrbovancev sta nam olepšala dan. Prijaznost in toplota tega lepega srečanja sta ogrela pusti zimski dan. Posijalo je sonce, ki nas greje ob spominu na srečanje z vami.

Lipa v Postojni feb2016Lipa v Postojni feb2016
(kliknite sliko za povečavo)

Metka Zupanek in Vilma Šabec