Novice o dejavnostih in dogodkih v Društva Lipa Domžale iz let 2010, 2009, 2008 in zadnjih dveh mesecev 2007 so na starih spletnih straneh društva. Kliknite:

Novice 2010        Novice 2009       Novice 2007/2008

Opozorilo: ker so naši foto albumi shranjeni na googlovih strežnikih, na prekinitev teh povezav nimamo vpliva. Vendar si celotno zbirko fotografij lahko ogledate na  https://picasaweb.google.com/117343776576337274419

orn 2   



Zimsko vas je obiskal dedek Mraz

Objavljeno .

V četrtek, 29. decembra, je bila v Češminovem parku, že tretjič v tem mesecu, prijetna prireditev. Tokrat je zimsko vas obiskal DEDEK MRAZ z bogatim in zabavnim spremstvom, v sani sta bila vprežena prekrasna vranca.
Kljub slabemu vremenu, se je zbralo veliko otrok in odraslih občanov.
Navzoče in dedka Mraza je pozdravil župan občine Domžale, Toni Dragar, ki je skupaj s podžupanjo, Andrejo Pogačnik Jarc, otroke pogostil z jabolki in krofi.
Decembrski utrip so popestrile tudi dobro založene stojnice z raznimi dobrotami, med njimi tudi Lipina, kjer smo Unicefove prostovoljke postavile na ogled in prodajo naše punčke iz cunj.
Kjub težkim časom, dobrodelnost ni zamrla, še vedno so dobri ljudje, ki jih naše punčke nagovorijo k posvojitvi.
Vsem iskrena hvala in SREČNO 2012!

Prispevek: M.Paternoster, M.Kavčič

Srečanje z Univerzo za tretje življenjsko obdobje v Murski Soboti

Objavljeno .

V soboto, 19. novembra, je domžalska Lipa organizirala obisk kolegov univerze za tretje življensko obdobje v Murski Soboti.

Široki nasmehi in stiski rok so že na začetku povedali vse ...

V prijetnem vzdušju so nastali tudi spodnji posnetki, pa si jih oglejte v fotogaleriji.

Srečanje s starejšimi v kamniškem DSO - 6. aprila 2011

Objavljeno .

Kot že nekaj let, je društvo tudi letos prišlo v goste k varovankam in varovancem kamniškega Doma starejših občanov in pripravilo enourni kulturni spored.

Pred polno dvorano so recitatorke Silva Mizerit, Zlatka Levstek in Iva Rejc najprej predstavile nekaj pesmi lani umrle "lipovke" Anice Gladek, nato pa še vsaka par prispevkov iz svoje lastne literarne delavnice. Vmes je zapela in se na kitari  spremljala Mira Jarc. Danes nekoliko manj številčen pevski zbor Lipe, ki ga že mnogo let vodi Marinka Aparnik, je zapel nekaj svojih uspešnic, ob znanih narodnih pa so, kot je to v takih priložnostih že kar običajno, živahno pritegnili tudi varovanke in varovanci doma. Za konec je pianistka Marinka Aparnik navdušila z Bethovnovo Za Elizo, vsi navzoči pa smo nato skupaj zapeli venček slovenskih narodnih.

Prireditev je povezovala predsednica društva Lipa Metka Zupanek, v imenu varovancev pa se je nastopajočim zahvalila in izročila simbolična darila njihova predstavnica Helena Stele.

Na koncu prireditve pa je takole zazvenela priljubljena slovenska narodna:

Čopiči in barve v tretjem življenjskem obdobju

Objavljeno .

V bančni enoti NLB d.d. – Podružnica 2 v SPB-1 v središču Domžal so v četrtek, 21. aprila, odprli razstavo likovnih del članov in članic likovnega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje društva Lipa iz Domžal.

Kulturni program ob odprtju so oblikovale Ljudske pevke pod vodstvom Mare Vilar iz Domžal, pesnice in recitatorke Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje in Silva Kosec s čudovitim glasom in igranjem kitare. O sodelovanju z ljubiteljskimi slikarji in pretežno slikarkami je spregovorila njihova mentorica Mojca Vilar.

»Naš namen je, da s sodelovanjem v lokalnem okolju prispevamo tudi k večji kakovosti življenja ljudi in s tem krepimo našo družbeno vlogo,« pravi Andreja Blažič, vodja prodaje v NLB d.d. – podružnica Domžale. »V naši podružnici smo organizirali že več razstav sicer v NLB Poslovalnici Mengeš, kjer so se s svojimi deli in izdelki predstavili učenci osnovne šole Mengeš in Klekljarsko društvo Čebelica Moste pri Komendi, tokrat pa se kot galerija prvič predstavlja NLB Podružnica Domžale 2.«

Odprtje razstave in program, ki so ga pripravili, je lahko za zgled mnogim večjim prireditvam in predstavam, saj toliko topline in iskrenosti že dolgo časa nismo čutili kot prav v prostorih bančne podružnice NLB d.d. v središču Domžal. Ob odprtju smo lahko slišali, da bodo obiskovalci banke ob svojih bančnih opravilih lahko občudovali tudi likovna dela, ki so nastala pod prsti ljubiteljskih slikark in slikarjev, ki se mirno lahko kosajo z deli mnogih tovrstnih umetnikov.

Ljudske pevke pod vodstvom Mare Vilar iz Domžal so ponovno dokazale, kaj pomeni negovanje tradicije ljudskega petja, pesnice in recitatorke Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje pa so nas večkrat nasmejale s svojo iskrenostjo in odprtostjo pesniškega ustvarjanja in izražanja, tudi z zelo aktualnimi vsebinami. Nežne pesmi Silve Kosec s čudovitim glasom in igranjem kitare so marsikomu vzbudile tolikšna čustva, da so iz oči privrele solze.

Spregovorila je še slikarka Mojca Vilar, ki s svojim mentorskim očesom bedi nad delom likovnikov iz domžalske Univerze za tretje življenjsko obdobje in ob tem pohvalila NLB d.d. – Podružnica Domžale za odločitev, da del poslovalnice v SPB-1 v središču Domžal nameni za razstavni oziroma galerijski prostor.

Tekst in fotografije: Primož Hieng (Kamniške novice, glavni in odgovorni urednik)


Takole pa je prireditev opisala in fotografirala "Lipovka" Binca Lomšek:

Razstava slik najstarejše skupine članic in člana likovnega krožka lipe v prostorih Nove ljubljanske banke v SPB v Domžalah:

V prijaznem nagovoru vodje NLB Irene Avbelj je bilo zaznati veselje, da je Lipa s stvaritvami svojih likovnic in likovnika polepšala prostor "hrama denarja". Predsednica Lipe Metka Zupanek je zbrane nagovorila in kratko predstavila delo v naši Lipi, nato pa skupaj s Silvo Mizerit, Ivo Rejc in Zlatko Levstek sodelovala v kratkem literarnem programu. Ob zvokih kitare in čutnem petju Silve Kosec so zapeli tudi obiskovalci, gospa Mara Vilar pa je z ljudskimi pevkami navdušila, da občinstvo ni ostalo ravnodušno...

Razstavljajo članice Joži Anžin, Mira Jarc, Nuša Lojen, Irena Osolnik, Iva Petek, Mila Vlašić Gvozdić, Tatjana Žmavc, Vlasta Janžekovič, Angelca Dovžan, Zinka Brečko, Binca Lomšek in član Franci Kerč.

Za Domžale je ta razstava dogodek, ki bo poživil in razvedril obiskovalce, pa tudi zaposlene.

Punčke iz cunj v Trzinu

Objavljeno .

Na tradicionalnem, že XII. FLORIJANOVEM SEJMU v Trzinu, je  v soboto, 7.maja 2011, naše društvo zastopala skupina prostovoljk z razstavno prodajnim Unicefovim programom "PUNČKA IZ CUNJ".

Obiskovalcem so naše članice tudi razložile, kako bogat program dejavnosti ima LIPA - univerza za tretje  življenjsko obdobje  Domžale, kar je bilo razvidno tudi z velikega panoja na stojnici.