Razstava vezenin in klekljanih čipk v Društvu Lipa Domžale

Objavljeno .

klekljanje 201406V petek, 13. junija 2014, ob 18. uri je v prostorih Društva LIPA Domžale bila otvoritev razstave lepih vezenin in klekljanih idrijskih čipk, likovnih del in keramičnih izdelkov ter Punčk iz cunj Unicefovega programa.

Rdeča nit razstave je bila želja ustvarjalk vezenin in čipk, da pregledno predstavimo javnosti svoje izdelke, v katerih je vloženo toliko ur neutrudnega, natančnega dela, hkrati pa tudi veliko ljubezni do vsega lepega. Zato vodstvu Lipe zahvala za gostoljubje.

Pozdravni nagovor je imela ga.Marija Rupert, organizatorka razstave in mentorica klekljarskih skupin, v katerem je poudarila velik pomen, da se vrača zanimanje za dediščino naših prednikov, po učenju vezenja v tehniki beli vez in klekljanju idrijske čipke. V Domžalah imamo dve ljubiteljski skupini za učenje belega veza, skupaj 39 članic, pod mentorstvom ge.Vide Burnik in ge.Majde Penov. Sama pa vodi neformalno klekljarsko skupino  "Slamice" (vpisano v Čipkarsko zvezo Slovenije) in skupino v  Lipi, skupaj 28 članic.

Navzočim je prenesla pozdrave in čestitke predsednice Društva  Lipa, ge. Metke Zupanek, z željo, da bi prireditev postala tradicija.

Prijeten program, ki ga je povezovala ga.Mira Smrkolj, so popestrile citrarke "Notice"  in recitatorki ga. Dodič in ga. Smrkolj. Ob petju in druženju z ogledom razstavljenih izdelkov, se je prireditev prevesila kar v večerne ure.  Razstava je bila odprta še v soboto in nedeljo, privabila je zavidljivo število obiskovalcev, ki so navdušeni nad videnim, izražali pohvale in željo, naj bi se kaj takega še ponovilo. 
 
Nekaj utrinkov v foto galeriji:

Besedilo in foto: Mirjana Kavčič