Srečanje starejših v Moravčah

v moravcahV petek, 30. maja 2014 ob 19,30 uri, je bilo v sodelovanju Društva upokojencev Moravče, Knjižnice Domžale in Društva Lipa Domžale organizirano Srečanje starejših v Kulturnem domu Moravče.

Rdeča nit prireditve je bil zaključek Bralne značke LIPA in celotna predstavitev dejavnosti  Društva Lipa, univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale.

Predsednica Lipe, ga..Metka Zupanek  se je v kratkem pozdravnem nagovoru zahvalila gostiteljem: Občini Moravče in predsednici DU Moravče, ge. Vojki Rebolj. za gostoljubnost.

Program je prijetno povezovala ga. Mira Smrkoljj, v njem so sodelovali: Folklorna skupina DU Moravče z zanimivimi ljudskimi plesi ob spremljavi harmonikarjev in mladega violinista, ki je bil tudi solo pevec.

Društvo Lipa se je predstavilo: z razstavo del naših likovnikov, keramičarjev in Punčkami iz cunj, delo Unicefovih prostovoljk pri Lipi,  s starimi ljudskimi plesi je nastopila folklorna skupina Češminke, z  lepimi zvoki citer in kitar in solo pevcem Janezom Limonijem, z recitacijami tudi v tujih jezikih, z ljudskimi pesmimi Pevskega zbora Lipa, ki ga vodi ga. Marinka Aparnik in s harmoniko spremlja ga. Milka Živulovič in za zaključek s podelitvijo Bralnih značk vsem udeležencem iz Lipe Domžale, ki jih je podelila direktorica Knjižnice Domžale, ga. Oberwalder.

V nabito polni dvorani so obiskovalci z dolgim aplavzom nagradili nastopajoče in se tako zahvalili za naš obisk.

Nekaj vtisov v foto galerijah:

Foto: M.Podbevšek, M.Paternoster
Besedilo: M. Kavčič