Nova Gorica
Nova Gorica, vir: Wikipedia

Kdaj? V petek, 23. oktobra 2020.
Kdo? Člani Društva Lipa Domžale

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na celodnevnem izletu z vlakom/avtobusom z brezplačno vozovnico v medkrajevnem prometu v SLO za upokojence.

PROGRAM:
Dobimo se na železniški postaji Domžale ob 7.35 uri, torej 10 min. pred odhodom vlaka, ki štarta v Kamniku ob 7.27.

Lahko se nam pridružite na vlaku, na kateri koli železniški postaji od Kamnika do Ljubljane.

Vedno bomo skrbeli, da bomo na vsaki postaji 5 do 10 minut počakali mi, saj vlak ozir. avtobus zagotovo ne bo čakal nas.

Vozni red

 

odhod

čas

prihod

čas

čas vožnje

čas postanka

1.

Kamnik/Domžale (vlak)

7.27/7.44

Ljubljana

8.04

37/20 min

20 min

2.

Ljubljana (vlak)

8.24

Jesenice

9.35

1,11 h

1.30 h

3.

Jesenice (vlak)

11.15

Nova Gorica

13.04

1,49 h

2.40h ali 3.50h

4.

Nova Gorica (avtobus)

15.45 ali 16.45

Ljubljana

17.59 ali 19.21

2,36 h

 

5.

Ljubljana (vlak/ avtobus)

18.15 ali

20.15

Domžale/ Kamnik

20.39 ali

20.59

20/37 min

Peš do doma

  1. JESENICE. Postanek bo na Jesenicah (1,30 h). Peš se bomo sprehodili do spominskega obeležja in do Hotela Ejga, ki ga vodi bivša smučarka z olimpijsko medaljo, »vražja Slovenka«, Alenka Dovžan. Mogoče jo bomo imeli možnost srečati. Privoščili si bomo kavo ter se hitro vrnili spet na vlak proti naši osrednji destinaciji, ki nas bo vodila skozi Bled, po slikoviti Bohinjski progi vse do Nove Gorice. Prigrizek za dopoldansko malico in plastenko vode si prinesite s seboj.
  2. NOVA GORICA. Postanek v mestu vrtnic, Novi Gorici (3.50 h). Od daleč bomo pogledali na Italijanski del v Gorico (z Evropskega trga), se razgledali proti Frančiškanskem samostanu Kostanjevica, kjer je grobnica zadnjih francoskih kraljev Burbonov, se orientirali po mestu do znamenitega zabavišča Cassino Perla in v raztegnjenem delu centra mesta poiskali še nekaj znamenitosti ter primerno restavracijo za naš glavni obrok, pizzo (7 do 8 EUR, pivo 2,5 EUR) ali kaj drugega, ter se okrepčali (Restavracija Dobro ali Restavracija Vrtnica). Še kakšna kava ali sladica in nato na avtobus proti Ljubljani . Sedeže na avtobusu bomo v naprej rezervirali. V primeru, da nas vseh ne bi sprejeli na isti avtobus, se bomo prilagodili situaciji in se vrnili v dveh skupinah, z eno urnim zamikom, kot je predvideno v programu.
  3. LJUBLJANA. Zvečer bomo prijetno utrujeni poiskali le še avtobus ozir vlak za Domžale- Kamnik. Domov bomo prispeli najkasneje ob 20.39 ozir. 20.59 uri. Na vlaku bomo analizirali doživetja s poti, izmenjali nova spoznanja ter se morda dogovorili za naše naslednje skupno potepanje z vlakom.

Piporočila:

vzemite s seboj:

  • glede na korona situacijo, obvezno, zaščitno masko, morda tudi razkužilo,
  • primerno se oblecite (čebulni sistem – hladno, toplo, burja..),
  • primerno se obujte za hojo po asfaltu,

ne pozabite na:

  • na Kartico – brezplačno vozovnico za medkrajevni promet v Sloveniji.
  • plastenko vode, malico, prigrizke, sadje…, tablete ozir. druga svoja zdravila,
  • denar za svoje potrebe in
  • za vsak slučaj še zložljiv dežnik.

Cena enodnevnega izleta:
Predlagamo prispevek 7 EUR pri udeležbi 20 potnikov za administrativne stroške, organizacijo in spremljanje na poti. Sicer pa veliko dobre volje, strpnosti in tolerantnosti prinesite s seboj in jo ohranjajte ves dan.

Opozorilo:

otujemo, četudi skupaj, v »lastni režiji«. Vsak udeleženec je na poti odgovoren sam, zase. V primeru, da kdo gre po svoje, se nam lahko spet priključi na železniški ozir. avtobusni postaji vsaj 5 min. pred odhodom za naslednjo destinacijo. Glej vozni red zgoraj.
V primeru napovedanega slabega vremena, se izlet prestavi na teden kasneje, ozir. po dogovoru, prvi naslednji delovni dan z napovedanim lepim vremenom .

Prijave samo osebno, v času uradnih ur v pisarni Društva Lipa do 16.10.2020.

Vljudno vabljeni!

Program poti pripravila:
Anica Justinek

Predsednik Društva Lipa - Univerza za tretje
življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar