Zaključni koncert citrarke Damjane Praprotnik

Damjana Praprotnik, študentka citer Pedagoškega magisterija v Linzu (Anton Bruckner Privatuniversität), v četrtek, 21. septembra, zelo uspešno izvedla zaključni koncert citer.

Zaključnega koncerta smo se udeležili tudi člani in članice društva Lipa, ki smo skupaj z njenimi sorodniki in prijatelji prisluhnili skladbam, ki jih je izvedla na koncertu v lepi koncertni dvorani v prostorih univerze v Linzu. Izvedla je dela Johna Dowlanda, Johanna Sebastiana Bacha, Armina Kaufmanna, Johannesa Pugha, Haralda Oberlechnerja, Richarda Grunwalda in Franza Fellnerja.

Udeležnci smo si ogledali še središče mesta in pa cerkev na hribu nad univerzo, kjer se nam je ponujal pogled nad celotnim mestom, ki ima 200.000 prebivalcev in leži ob reki Donavi.

Damjani še enkrat čestitke za uspešno opravljen zaključek študija in zahvala, da nam je omogočila udeležbo na koncertu.

Zahvala tudi Damjanini mami in vsem udeleženkam, ki so pripravile pecivo za na pot. Prav tako g. Vojku Dolinšku, ki nas je spremljal na poti.

Tekst in fotografije: Marija Gornik Kugler

damjana1 linz2017