Delavnica "razumevanje sebe in sveta in meditacija"

Na povabilo Lipe sem  v začetku letošnjega leta z velikim veseljem začela voditi delavnico, ki smo jo imenovali >Razumevanje sebe in sveta in meditacija<. Odziv je bil lep, saj se je hitro oblikovala skupina petnajstih udeležencev.

Na srečanjih smo razmišljali o naslednji temah: kdo sem, kaj je onkraj telesa in uma, kaj vse smo (ne samo fizično telo), kje človek danes najbolj zgublja sebe in se odmika od svojega jedra, umetnost sproščanja in uvod v meditacijo, kultivacija duševnosti in božanska alkimija človeka, post, prehrana in zdravje, dharma in karma, sanje, smrt, reinkarnacija, ....

Z delavnico smo pričeli konec februarja in je trajala do konca maja, vsak ponedeljek po dve šolski uri. Predelali smo vse omenjene teme, predvsem pa sem želela, da so slušatelji spraševali razmišljali in govorili o svojih lastnih izkušnjah. Vsak je prispeval delček sebe in s tem obogatil naše druženje.

Drugi del naših delavnic je bila meditacija. Korak za korakom smo se najprej učili sproščanja in nato vstopanja v pravo meditacijo. Vedno smo si podelili izkušnje in čez čas tudi že opažali prve pozitivne spremembe.

Skupina je homogena in bilo mi je v veselje delati z njo. Lahko rečem, da je bil moj namen dosežen.

Voditeljica skupine: Marina Lenček