Prodajna razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj v DZ Slovenije in na Ljubljanskem gradu

Objavljeno .

Prodajna razstava UNICEF-ovih punčk iz cunj, društva LipaV torek, 4. decembra 2018, smo se Unicefove prostovoljke iz LIPE Domžale in tudi druge skupine po Sloveniji, izdelovalke Unicef-ovih Punčk iz cunj, udeležile prodajne razstave, ki jo je UNICEF Slovenije organiziral v preddverju velike dvorane Državnega zbora Slovenije.

Po uvodnem vodenem ogledu lepo urejenih delovnih prostorov in kratkem orisu delovanja DZ Slovenije, smo se posedli na balkonu velike, okrogle dvorane, kjer se odvijajo skupna zasedanja poslancev DZ in občasno tudi skupaj s slovensko Vlado ter prisluhnili zgodovini o arhitekturi stavbe in še posebej, pred desetletjem obnovljeni veliki okrogli dvorani, po delnem Plečnikovem zgledu... V otvoritvenem nagovoru nas je pozdravil predsednik DZ, mag. Dejan Židan, otroška Unicefova ambasadorja Izabela in Lovro, Izvršni direktor Slovenske fundacije za UNICEF, Tomaž Bergoč. Za dobro vzdušje sta poskrbela mlada umetnika, jazz pevka Lana Petrovič in pianist Rok Zalokar Mušič.

Razveseljivo je bilo videti poslance, predstavnike drugih držav in zaposlene v DZ, kako so si ogledovali razstavljene punčke, izbirali in posvojili čez 90 lepotic v času petdnevne razstave.

V četrtek, 6. decembra 2018, je bila otvoritev še ene prodajne razstave Punčk iz cunj na Ljubljanskem gradu v Peterokotnem stolpu. Ambient je prekrasen, razstavljene punčke so dobile poseben sijaj . V programu je imela pozdravni nagovor UNICEF-ova predstavnica, gospa Olga Hainc, poudarila je, kako uspešni smo prostovoljci pri uresničevanju programa POSVOJI PUNČKO, REŠI OTROKA.

V pisani deželi UNICEF-ovih Punčk iz cunj, smo v Sloveniji izdelali več kot 18.000 punčk, jih enako število dali v posvojitev in s temi sredstvi pomagali prav tolikemu številu otrok iz tretjega sveta.

Lipovke smo za ti dve razstavi prispevale 80 domžalskih Špelc, Jankov in Pik nogavičk..

Na gradu bo razstava na ogled do 30. 12.2018.

Vljudno vabljeni!

Avtor: Mirjana Kavčič
Foto: Metka Paternoster