Intenzivni vikend citrark

Objavljeno .

Citrarke društva LipaV soboto, 10. 11. je bila v prostorih Univerze za tretje življenjsko obdobje v Domžalah celodnevna citrarska vaja pod vodstvom mentorice, prof. Damjane Praprotnik.

Vaje se nas je udeležilo 19 citrark, ki smo članice skupin, ki se izobražujemo in delujemo znotraj univerze. Nekaj kolegic je bilo tudi iz skupine citrark Notice, ki jih poučuje prof. Peter Napret. Profesorica Damjana nam je predstavila in razdelila priredbe skladb za citre, ki jih bomo izvajale v predbožičnih in prednovoletnih nastopih in prireditvah.

V skupini pa poleg igranja na citre, tudi pojemo. Damjana ima neverjetno energijo in z veseljem dela z nami. Kljub celodnevnemu igranju in petju, nismo bile nič utrujene, ampak smo se nasmejale in zabavale ob duhovitih pripombah kolegic, ki so se nanašale na nas in učenje novih priredb.

O tem, kje bomo nastopale, citrale in pele, vas bomo obvestili na spletni in FB strani Društva Lipa Domžale – Univerze za tretje življenjsko obdobje in FB prof. Damjane Praprotnik ter FB članic skupin. Glasbeni program je pa zaenkrat še skrivnost. Pustite se presenetiti!

V torek, 13. novembra dopoldne pa bomo že obiskale Dom starejših občanov v Kamniku, kjer bomo oskrbovancem, skupaj s članicami literarnega krožka, popestrile in polepšale dan.

Tekst in fotogafija:
Marija Gornik Kugler