Razstava GAUTRI - kovana čipka

Objavljeno .

Krajevna knjižnica DANETA ZAJCA Moravče

Razstava gautri - kovana čipkaKlekljarice skupine SLAMICE, društva LIPA Domžale so v torek, 28. avgusta 2018, postavile na ogled svoje čudovite izdelke, na temo Gautri - kovana čipka, v Knjižnico Daneta Zajca Moravče.

S tem se uresničuje obljuba, da bo razstava krožila po vseh oddelkih Knjižnice Domžale.

Občina Moravče spada med nemestne občine v Republiki Sloveniji. Razprostrta je na 61,4 km2, s 5328 prebivalci, povprečne starosti 37,74 let . Zelena dolina z zanimivimi ljudmi, ki so veliki ljubitelji svoje domače grude, kar se vidi v številnih novogradnjah.

V Občini so rojene zanimive osebnosti: Fran Detela, književnik, Jurij Vega, matematik, Dane Zajc, književnik, Primož Peterka, smučarski skakalec, Jože Urbanija, književnik in še kdo.

Občina se je svojim pomembnim rojakom oddolžila na različne načine. Med drugim je občinski svet Občine Moravče, 18. marca 2009, z Odlokom poimenovala knjižnico v Krajevno knjižnico DANETA ZAJCA Moravče.

Dane Zajc je klasik slovenske in evropske književnosti. Njegov pesniški in dramski opus zaobsega sedem izvirnih knjig pesmi, knjigo zbranih pesmi ter dramska dela.

Razstava je zanimivo, izložbeno postavljena, vidna tudi vsem mimoidočim občanom, ki imajo posluh do ročnih del, saj imajo že vrsto let svoje marljivo društvo Moravški rokodelci.

Razstava bo postavljena mesec dni, najmanj do 28.9.2018. VABLJENI na ogled.

Avtor: Mirjana Kavčič
Foto: Metka Paternoster