Zaključni izlet Pivka, Divača, Senožeti

Objavljeno .

Zaključni izlet 2018V Društvu Lipa-Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale vsako leto ob zaključku šolskega leta organiziramo za člane zaključni izlet. Tokrat smo se podali na potepanje v Pivko z ogledom vojaškega muzeja, kjer smo si z zanimanjem in strokovnim vodenjem ogledali stalno zbirko. Po dvournem ogledu smo se okrepčali v njihovi Kantini. Nadaljevali smo pot do Divače z ogledom muzeja slovenskih filmskih igralcev, ki ga upravljata Občina Divača in Slovenska kinoteka in domuje v prenovljeni Škrateljnovi domačiji v Divači. Razstava je posvečena Idi Kravanji z umetniškim imenom Ita Rina (1907 - 1979) in prikazuje njeno življenjsko in poklicno pot. V sklopu razstave smo si ogledali igrano-dokumentarni film Deklica s frnikulami režiserja Silvana Furlana.

Pot nas je naprej vodila v Divaško jamo, katero je odkril Gregor Žiberna leta 1884. Jama je dolga 700m, 500 m pa je urejene za turistične oglede. Spustili smo se do globine 50 m in si lahko ogledali kapniško bogastvo Divaškega Krasa.

Polni novih vtisov in dobro razpoloženi smo naše potovanje zaključili v restavraciji 4 M d.o.o. SENOŽEČE Gostišče Stari grad, kjer so nam pripravili okusno joto s klobaso in sladico. Veselimo se že naših naslednjih potovanj, ki jih bo v naslednjem šolskem letu kar nekaj, tudi izleti v tujino.

Marjan Ravnikar, predsednik društva LIPA