Programi aktivnega preživljanja prostega časa 2017/2018

Upokojitev starejšim prinaša določeno svobodo. Kaj bi počeli s to svobodo, če v javnosti ne bi bilo organiziranih oblik, kamor se lahko vključijo starejši? Ena takšnih oblik je tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, ki je letos praznovala 20-letnico svojega uspešnega delovanja. V lanskem šolskem letu je različne oblike programov obiskovalo vel kot 780 kandidatov. Kandidati prihajajo iz različnih občin: Trzina, Mengša, Kamnika, Moravč, Lukovice, Komende, pretežno pa iz občine Domžale.

Študentje univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale leto za letom dokazujejo, da je njihovo izobraževanje uspešno. Vedno znova so skupine navdušene za učenje in novo znanje. Pomembna motivacija študenta je spoznanje, da zna, česar pred letom še ni. Ni pa pomembno samo pridobivanje novega znanja, ampak tudi druženje. Ker so vse aktivnosti in programi našega društva namenjeni aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa, bomo veseli, če se boste tudi v šolskem letu 2017/2018 vključili v katero od spodaj predstavljenih oblik:

Jezikovni tečaji: angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, španščina, ruščina.

Splošno izobraževanje: svetovne religije in verstva, astronomija, etnologija, bralna značka v slovenščini in v tujih jezikih,geografija − slovenska in svetovna, Domžale/Kamnik − moje mesto, računalništvo, umetnostna zgodovina, zgodovina in kultura tujih ljudstev, logika, zabavna matematika, razgovor − ustvarjalna pot reševanja sporov, zeliščarstvo.

Kultura in ustvarjanje: literarni krožek, pevski zbor, igramo na citre, keramika, likovno ustvarjanje, punčke Unicef, klekljanje, gledališka delavnica, kaligrafija, orientalski ples, skupinski ples.

Šport in rekreacija: joga, telovadba, pohodništvo, kolesarstvo.

Te oblike dopolnjujemo z zanimivimi predavanji ter obiski zgodovinskih in naravnih lepot doma in v tujini.

Društvo Lipa − Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale vabi občane Domžal, Trzina, Mengša, Lukovice, Kamnika, Komende in Moravč, da se vključite v programe aktivnosti. Vabljeni ste tudi občani preostalih okoliških občin.

Predsednik Društva Lipa – Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar