Likovnice društva LIPA na Gorenjskem

Objavljeno .

likovnice 1251 V ponedeljek, 13. marca 2017, je društvo LIPA že petič gostovalo v Kulturnem domu DPD Svoboda Slovenski Javornik - Koroška Bela. Januarja leta 2004, oktobra leta 2005, marca leta 2008, marca leta 2012 in letos. V vseh teh letih so likovnice pod budnim očesom mentorice, dipl. slikarke Marije Mojce Vilar, pripravile žlahtni izbor svojih del v slikarski tehniki olje, akril, pastel in akvarel. Razstava je postavljena v salonu Viktorja Gregorača, prijeten galerijski prostor v Kulturnem domu, tokrat je razstavljenih 26 slik, sodeluje 8 članic iz prve skupine in 6 iz druge skupine z motivi: slovenska pokrajina - gore, jezera, reke, breze, cvetlični motivi, morski motivi, zimska idila, tihožitja.

Pozdravni nagovor je imel predstavnik gostiteljev, gospod Franci Tušar, zahvalil se je predsednici Metki Zupanek, da je že leta 2004 pokazala toliko pripadnosti svojemu rodnemu kraju in predstavila dejavnosti našega društva, predvsem pa je bila dobrodošla likovna razstava naših ljubiteljskih slikark, ki je bila na ogledu več tednov in privabljala številne domačine na ogled. Z veliko naklonjenostjo je prijazno pozdravil in pohvalil vse avtorice, še posebno je bil vesel ponovnega snidenja z mentorico Mojco Vilar, ki je v nadaljevanju predstavila posamezna likovna dela in njihove avtorice, tako živopisno in na moment celo poetično, da, če bi zamižali, bi mislili da bere poezijo in ne komentira slike.

Predsednica Metka Zupanek se je govornikoma zahvalila, z malo nostalgije se je spominjala časov mladosti in bila zelo vesela snidenja s svojimi sošolkami in mladostnimi prijateljicami in prijatelji, ki so prišli na ogled razstave.

Pozdravila je podžupanjo Občine Jesenice, gospo Vero Pintar, ki je po kratkem pozdravnem nagovoru in povabilu, da naslednjič gostujemo tudi na Jesenicah, odprla razstavo.

Bogat glasbeni program, ki so ga pripravile kitaristke in hkrati tudi pevke, pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik, je prireditev prijetno popestril in pritegnil navzoče k petju slovenskih narodnih pesmi.

Bilo je lepo!

Besedilo in fotografije: Mirjana Kavčič

Nekaj utrinkov spodaj v foto galeriji.