Novice o dejavnostih in dogodkih v Društva Lipa Domžale iz let 2010, 2009, 2008 in zadnjih dveh mesecev 2007 so na starih spletnih straneh društva. Kliknite:

Novice 2010        Novice 2009       Novice 2007/2008

Opozorilo: ker so naši foto albumi shranjeni na googlovih strežnikih, na prekinitev teh povezav nimamo vpliva. Vendar si celotno zbirko fotografij lahko ogledate na  https://picasaweb.google.com/117343776576337274419

orn 2   



Zaključek letošnje Bralne značke - okusimo besede

Objavljeno .

Januarja lani je društvo Lipa v sodelovanju s Knjižnico Domžale prvič organiziralo društveno Bralno značko - okusimo besede v šestih tujih jezikih in slovenščini. Letos je bila Bralna značka razpisana že drugič. Na zaključni prireditvi, ki je bila danes v Domžalskem domu, je predsednica društva Metka Zupanek poudarila, da je društvo drugo leto bralne značke kljub dobremu sodelovanju s Knjižnico Domžale pričelo z nekoliko skrbi, zdaj pa lahko z veseljem ugotovimo, da je projekt v splošno zadovoljstvo zelo uspel. Za v tem šolskem letu prebrana dela v španskem, italijanskem, francoskem, angleškem, nemškem, ruskem  in slovenskem jeziku je bilo danes podeljenih kar 111 priznanj in sicer 18 bronastih, 51 srebrnih in 42 zlatih.

Nekaj literarnih sestavkov, napisanih v tujih jezikih in slovenščini, smo v odlični interpretaciji avtorjev - članic in članov društva - lahko spoznali tudi na sami prireditvi. Nemški in angleški prispevek celo ob glasbeni spremljavi harmonikarice Milke Živulovič. Z več dopadljivimi glasbenimi vložki pravih slovenskih narodnih in s parodijo Prešernove Lepe Vide v več jezikih so prireditev še popestrile gostje Ljudske pevke KD Domžale, ki jih že dolga leta vodi Mara Vilar.

Prireditve se je udeležila tudi podžupnja domžalske občine Andreja Pogačnik Jarc. V nagovoru je pohvalila delovanje društva, mu zaželela uspešno delo tudi v bodoče in obljubila občinsko denarno pomoč v mejah možnosti proračuna.

Po prireditvi so se članice in člani društva še dolgo zadržali v učilnicah, kjer so ob dobri postrežbi uživali v sproščenih pogovorih s 'sošolkami in sošolci'.

 

Avtor prispevka in fotografij: Branko Novak