Novice o dejavnostih in dogodkih v Društva Lipa Domžale iz let 2010, 2009, 2008 in zadnjih dveh mesecev 2007 so na starih spletnih straneh društva. Kliknite:

Novice 2010        Novice 2009       Novice 2007/2008

Opozorilo: ker so naši foto albumi shranjeni na googlovih strežnikih, na prekinitev teh povezav nimamo vpliva. Vendar si celotno zbirko fotografij lahko ogledate na  https://picasaweb.google.com/117343776576337274419

orn 2   



Zaključni izlet Lipe na Primorsko - 2. junij 2011

Objavljeno .

Z dvema avtobusoma smo se odpravili proti Primorski v Ajdovščino, kjer so nas sprejeli člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Most ter nam postregli s slastnimi češnjami. Ogled Ajdovščine je vodila njihova članica, ki nam je predstavila kratko zgodovino in nas popeljala najprej v Pilonovo galerijo, nato pa na ogled najbolj zanimivih predelov.

Potem smo se popeljali po zeleni dolini proti Vipavskemu Križu, kjer smo si ogledali razstavo likovnikov in keramikov iz ajdovske tretje univerze. Sprejel nas je tudi predstavnik frančiškanov, nam marsikaj povedal o zgodovini gradu na Križu, o samostanu in njegovi bogati knjižnici. Popeljal nas je tudi v cerkev, kjer smo ga vsi prav zavzeto poslušali. Za ogled Križa, slikovite vasice na gričku, žal nismo imeli več časa. Tako smo pohiteli nazaj proti Ajdovščini in se vzpeli proti Colu, od tam pa v smeri proti Predmeji. Na Sinji vrh, kjer že vrsto let gostijo slikarske kolonije, smo prispeli žejni in lačni.

Po kosilu so članice in člani pripravili kulturni program na prostem, kateremu so prisluhnili ne le člani Lipe, temveč tudi gostje iz Nemčije, ki pa žal niso razumeli jezika. Prav poživljajoče je bilo pogledati in prisluhniti skečem dramske skupinice, recitaciji, plesu plesalcev in še posebej vedno aktualni Mari Vilarjevi, ki vsakič znova navdušuje.

Kadar je prijetno, čas vedno prehitro mine… IN BILO JE PRIJETNO…

Avtorica prispevka: Binca LOMŠEK