Na obisku v Centru starejših v Gornjem Gradu

center gornjigradV četrtek, 15. maja, je naše društvo obiskalo oskrbovance Centra starejših v Gornjem Gradu in jim pripravilo več kot enouren zabaven program, poln plesa, glasbe, pesmi, proze in veselega razpoloženja. Nastopila je folklorna skupina, ki jo vodi Boža Bauer, recitatorke Janka Jerman, Marija Dodič in Mira Smrkolj so predstavile svoja literarna dela, citrarke Notice, ki jih vodi  Peter Napret, še ena, "mlajša" skupina citrark, katerih mentorica je Damjana Praprotnik, ki vodi tudi skupino kitaristk in kitarista ter solo pevca Janeza Limonija. Več skladbic je zapel Lipin pevski zbor pod vodstvom Marinke Aparnik. Zbor že po tradiciji ob zaključku zapoje več poznanih narodnih napevov, katerim, zlasti pesmici Mi se 'mamo radi, v veliki meri pritegnejo tudi poslušalci v dvorani, sodeluje pa tudi večina nastopajočih. Za uspel nastop se je društvu ob koncu prireditve zahvalila direktorica Centra Francka Voler, nato pa še gospa, oskrbovanka tega centra, ki je predsednici društva izročila priložnostno zahvalno darilce. Predsednica pa je v imenu društva oskrbovancem poklonila društveni literarni zbornik Šum jeseni. Podrobneje si potek prireditve oglejte v spodnji galeriji slik. Fotografije so zgovorne!

Po prireditvi smo člani društva obiskali še Zakladnico mašnih plaščev, muzej v cerkvi sv. Frančiška Ksaverja v Radmirju, kjer nam je župnik Jože Vratanar strokovno in z njemu lastno duhovitostjo podrobno predstavil vse razstavljene zgodovinske dragocenosti, nato pa še baročni del cerkve.

Fotografije našega nastopa v Centru starejših v Gornjem Gradu:

Krajši video sprehod po nastopu v Gornjem gradu

In še fotogalerija obiska v Zakladnici mašnih oblačil v Radmirju