Dr. Romana Jordan, evropska poslanka, na obisku v Lipi

Objavljeno .

V ponedeljek, 26.januarja 2013, nas je obiskala evropska poslanka, dr. Romana Jordan.
Z veseljem je pozdravila slušatelje različnih dejavnosti tega dne, tudi pevski zbor, ki ga vodi Marina Aparnik, in z nami zapela nekaj ljudskih pesmi, s harmoniko nas je spremljala prof. Mila Živulovič.
Počasi se je učilnica napolnila in prisotnim je dr. Romana Jordan na kratko predstavila svojo znanstveno pot s področja energetike.
Kasneje je predstavila delovanje Evropskega parlamenta in njeno delo, kot evropske poslanke, kjer je tudi članica Odbora za industrijo, raziskave in energetiko. Parlament ima 750 poslancev iz 27 držav EU, med njimi je veliko podobnosti, a tudi različnosti. Skupaj s še tremi poslanci (člani SDS) deluje v največji poslanski skupini Evropske Ljudske stranke (skupaj 280 poslancev). Slovenija ima osem evropskih poslancev, sodelujejo dobro, kljub temu, da so v različnih političnih skupinah, še posebno, ko so v ospredju interesi Slovenije.
Povedala je, da Evropski parlament deluje zelo povezovalno, sama je, pri posvetovanjih in predlogih, dobila kar nekaj spodbud nemške poslanske skupine.
"Smo dvo milijonska država, a vidna in slišana, zato se ne smemo počutiti majhne, ker to nismo!"

Naša predsednica, Metka Zupanek, se je dr. Romani Jordan iskreno zahvalila za obisk, izčrpno predstavitev delovanja Evropskega parlamenta in še posebej za izkazano gostoljubje našim slušateljem ob obisku v Strasbourgu.

Besedilo in foto: Mirjana Kavčič