Odprtje slikarske razstave Angelce Dovžan (12. julija 2012)

Objavljeno .

Razstava del ljubiteljske slikarke Angelce DOVŽAN v prostorih restavracije Hotela KRONA v Domžalah je nov kamenček v mozaiku njenega ustvarjanja na slikarskem področju.

Skrito željo za slikanje in možnost, da razvije svojo nadarjenost likovnega izražanja ji je omogočila vključitev v likovni krožek LIPE – Univerze za tretje življensko obdobje Domžale pod mentorskim vodstvom dipl.slik. Mojce Vilar, kjer dobiva strokovne nasvete in ustvarjalni polet. S svojimi deli se je predstavila že na prenekaterih samostojnih slikarskih razstavah, še več pa na skupinskih. Poleg udeleževanja na številnih ekstemporih in slikarskih srečanjih pa svoje znanje nadgrajuje tudi v likovno izobraževalnih delavnicah. Njene slike krasijo vsakoletne LIPI-ne Zbornike, kar nekaj slik pa je podarila v dobrodelnih akcijah pri obnovah cerkva ali pa pri zbiranju sredstev za otroke v stiski.

V svoje slike je vlila svoja doživljanja narave, pričarane z mavričnimi barvami s slikarske palete, tako, da kar dišijo po romantiki, žarijo sončno, pripovedujejo  o zgodbah, spominih, hrepenenju, ....

Avtorica prispevka: Mira Jarc