V Trzinu razstavili umetnine študijskih krožkov

Objavljeno .

DSC00800Društvo Lipa, Univerzo za tretje življenjsko obdobje Domžale obiskujejo slušatelji iz Domžal in okoliških občin. Z junijem so končali študijsko leto 2021/2022, svoje znanje, izdelke in še kaj zanimivega pa zelo radi predstavijo širši javnosti, zato Društvo Lipa Domžale organizira razstave v knjižnicah, kulturnih domovih ter drugih ustanovah, kjer si obiskovalci lahko ogledajo prave umetnine, nastale s srcem in predanostjo v jeseni življenja.

Zelo radi razstavljajo v občinah, od koder prihajajo slušatelji študijskih krožkov. Velikokrat se dogovorijo s krajevnimi knjižnicami in s kulturnimi domovi, da jim odstopijo nekaj prostora, kjer si lahko obiskovalci lahko ogledajo ročne umetnine. Veliko slušateljev se je namreč odločilo, da se vključijo v Univerzo za tretje življenjsko obdobje, ravno po ogledu takšnih razstav.

V avli centra Ivana Hribarja v Trzinu so ponovno razstavljene umetnine ustvarjalnih krožkov Društva Lipa Domžale, ki bodo na ogled do 14. junija 2022. Tokrat so razstavljeni izdelki študijskih skupin Mozaik, Keramika, Kljekljanje, Slikarstvo ter Punčke UNICEF. Punčke lahko tudi »posvojite«, kupite in prispevate za cepiva za otroke v tretjih državah.

Ko se človek upokoji, začnejo na plan prihajati potlačeni talenti. Šolanje, poklic, otroci, mladina in kar naenkrat je človek zrel za upokojitev. Ostane mu več časa in da bi ta čas zapolnil, začne doma kaj brkljati, nazadnje pa se odloči za Društvo Lipa Domžale, kjer lahko svoj potlačeni talent razvije na polno ob odličnih mentorjih, ki poučujejo različne dejavnosti. Pravijo, da je talent položen v zibelko. In nikoli ni prepozno, da ga uresničiš. Zato velik poklon vsem, ki so v jeseni življenja obudili svoje skrite želje, našli neodkrite talente v sebi in vsem nam bogatijo in lepšajo dni s svojimi umetninami.

Razstavo v Avli centra Ivana Hribarja v Trzinu pa si le oglejte.

Video z razstave si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar: Foto, video: Miro Pivar

 DSC008010DSC008110DSC008120DSC008230DSC00833

DSC00856

DSC00863

DSC00869

DSC00888

DSC00890

DSC00891

DSC00893