Društvo Lipa Domžale obiskale predstavnice nevladnih organizacij in prostovoljec iz Španije

Objavljeno .

DSC04422Predstavniki Stičišča nevladnih organizacij (NVO) Osrednjeslovenske regije – Stičišče Središče in Zavoda Nefiks so v četrtek, 13. maja 2021, obiskali nekaj točk v domžalski občini. V teh dneh namreč gostijo prostovoljca iz Španije, kateremu so razkazali in predstavili delovanje nekaterih nevladnih organizacij, med drugim tudi Društvo Lipa, Univerzo za tretje življenjsko obdobje Domžale.

V Društvu Lipa, Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale jih je sprejel predsednik Marjan Ravnikar, ki je tudi sam član Nefiksa. Ana Gregorič iz Stičišča Središča, podporne organizacije za društva in zavode, je povedala nekaj besed o obisku španskega prostovoljca. Alberto Arcas Nevado iz Malage iz Španije je prostovoljec pri zavodu Nefiks, zanima pa ga delovanje organizacij po svetu, med drugim tudi v Sloveniji, kjer se je ponudil kot prostovoljec pri zavodu Nefiks. Z njima je bila še Urška Marzidovšek.

Marjan Ravnikar je goste sprejel s pozdravnim krajšim nagovorom, zatem pa vse povabil v notranje prostore Društva Lipa Domžale, kjer je ravno potekal krožek izdelovanja mozaika. Mentor krožka Aljaž Vidrajz, mojster Italijanskega mozaika, je gostom povedal nekaj besed o izdelovanju mozaikov, vsi pa so si v živo ogledali izdelavo mozaika slušateljev krožka. Marjan Ravnikar je gostom predstavil tudi izdelovanje in poslanstvo Unicefovih punčk, kjer s prodajo rešujejo revne otroke.

Po ogledu je Marjan Ravnikar goste povabil še na ogled mozaika Aciju Bertonclju, ki je postavljen na steni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, katerega je po predlogi akademskega kiparja Jurija Smoleta naredil Aljaž Vidrajz.  Obisk je bil za španskega prostovoljca lepo presenečenje, saj je videl kar aktivnosti, s katerimi se ukvarjajo v društvu Lipa Domžale.

Video posnetek si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

DSC04322

DSC04328

DSC04338

DSC04342

DSC04345

DSC04350

DSC04351

DSC04365

DSC04386

DSC04427

DSC04434