Strune citer in kitar so zvenele tudi v času šolskih počitnic in dopustov.

Objavljeno .

Sveto na Krasu ob praznovanju dneva zavetnika SV. Tilna

Ja, res je. Kljub šolskim počitnicam in priporočenemu izogibanju zaprtim prostorom, so strune citer in kitar vseh glasbenih skupin Društva Lipe Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje vendarle zvenele. Sončni dnevi so nas zvabili pod krošnje dreves v parku v Domžalah, kjer smo vadili z našo mentorico Damjano Praprotnik, prof. Vadile smo tudi na Kriški planoti v neokrnjeni naravi, da je mimoidočim pohodnikom in planincem ob prijetnih zvokih za uho, za trenutek zastal korak, da so še zapeli z nami.
Prvo nedeljo v septembru smo se odzvali povabilu v Sveto na Krasu in po prijaznem sprejemu in dobrodošlici gostiteljev izvedli koncert. Krajani so bili počaščeni, da smo jim ob praznovanju dneva njihovega zavetnika SV. Tilna poklonili našo glasbo in jim polepšali nedeljsko popoldne. Druženje z domačini in spoznavanje znamenitosti njihovega kraja nas je prav vse prijetno ganilo in nas medsebojno povezalo. Obljubili smo, da se bomo še vrnili in izvedli Božično novoletni koncert v njihovi arhitekturno znameniti cerkvi v decembru, če bodo dovoljevale okoliščine.
Ne le na Krasu, tudi našim zvestim poslušalcem v MGC Domžale in v DU Trzin smo minuli teden priredili pod vodstvom mentorice Damjane, septembrski koncert . Pridružila se nam je še literatka Janka, ki s pripovedovanjem svojih zgodb in pesmic, izbranih prav za to ciljno skupino, vedno pritegne pozornost poslušalcev. Zanimivo, da ni bilo ozvočenja, a so nas oskrbovanci z balkonov pozorno poslušali in nas za vsako odigrano skladbo in za vsako Jankino pripoved nagradili z bučnim aplavzom.
Člani glasbenih skupin citer in kitar se veselimo novega Študijskega leta, da bomo še nadalje pod mentorstvom naše Damjane nadgrajevali znanje, izvajali nastope, se družili, veselili in razveseljevali svoje poslušalce vse širše po Sloveniji. Vodstvu Društva Lipa Domžale in vsem, ki nas podpirate, se lepo zahvaljujemo in vabimo, da se nam pridružite bodisi v kateri od skupin ali vsaj kot poslušalci.

Zapisala Anica Justinek