Okrožnica študentom, animatorjem in mentorjem

Objavljeno .

Spoštovani,

od pojava korona virusa v Sloveniji smo se na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale večkrat obrnili po navodila na Slovensko univerzo za tretje življenjsko obdobje kakor tudi na Nacionalni inštitut za javno zdravje, nazadnje v petek, 6. marca, in takrat prejeli odgovor, da zapiranje Univerze še ni potrebno.

V tem tednu pa se vse pogosteje obračate na tajništvo z vprašanji glede nadaljnjega delovanja študijskih skupin, še zlasti sedaj, ko se je število okužb povečalo in so tudi nekatere fakultete v Ljubljani prekinile s študijskim procesom.

Zato smo se odločili, da zaradi odgovornega odnosa do naše ciljne skupine starejših udeležencev, od srede, 11. marca dalje, za 14 dni preventivno prenehamo z izobraževalnimi aktivnostmi v predavalnicah in v zaprtih prostorih kjer se izvaja in telovadba.

Predlagamo, da v obdobju, ko ne bo rednih izobraževalnih srečanj v predavalnicah, v čim večji meri in v okviru možnosti poteka spletno izobraževanje. Mentorjem in vsem zainteresiranim študijskim skupinam bo v ta namen na sedežu UTŽO na voljo ekipa za tehnično podporo. Za podrobnejše informacije za tehnično podporo se obrnite na nas od srede, 11. marca, dalje, tel. št.: 031 379 276.

Tajništvo UTŽO bo odprto tudi v tem času, v času uradnih ur.

Manjkajoča izobraževanja bi nadomestili po zaključku širjenja virusa, ko se bo stanje v Sloveniji, tako srčno upamo, umirilo.

Študijskim skupinam odsvetujemo vse ekskurzije in izlete zunaj Slovenije, pa tudi po žariščnih območjih po Sloveniji.

Odpovedani so tudi vsi nastopi, ki so bili planirani v mesecu marcu.

Po zadnjih navodilih na današnji dan, v torek, 10. marca, sicer velja odlok Ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja skupin nad 100 oseb v zaprtih prostorih. Vse študijske skupine na naši Univerzi so manjše od 100 članov. Zatorej študijskim skupinam, v katerih se boste soglasno odločili, da tudi od 11. marca dalje želite nadaljevati z izobraževanji, omogočamo nadaljnje izvajanje izobraževanja v predavalnicah na Ljubljanski 58.

Prosimo, da nas v tem primeru, če boste na lastno željo nadaljevali z izobraževalnimi srečanji, o tem obvestite.

 

NA NAČELNI RAVNI TOREJ OD SREDE, 11. MARCA DALJE, ZA 14 DNI PREKINJAMO Z IZOBRAŽEVALNIMI SREČANJI. ČE PA KATERA OD ŠTUDIJSKIH SKUPIN NE GLEDE NA TO OBVESTILO OB STRINJANJU VSEH ČLANOV SKUPINE IN MENTORJA ŽELI NADALJEVATI Z IZOBRAŽEVANJI, JI JE TO V NAŠIH PROSTORIH OMOGOČENO.

O vseh nadaljnjih spremembah vas bom sproti obveščal.

Vsem želim dobro zdravje in počutje ter vas lepo pozdravljam.

Predsednik Društva Lipa - Univerza za tretje
življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar