Društvo Lipa v Arboretumu Volčji Potok na praznik Ta veseli dan kulture

Objavljeno .

Članice literarnega krožka Društva Lipa Domžale so pripravile prijetno literarno srečanje v Arboretumu Volčji Potok. Po uspešni prireditvi spomladi, na Svetovni dan poezije, so jih tudi tokrat, na Ta veseli dan kulture povabili, da predstavijo svoje zgodbe in poezijo.

Praznični dan se je v urejenem parku kopal v soncu, ko so literatke v njihovi učilnici pripravile recital svojih del in del kolegic, ki zaradi različnih razlogov niso mogle priti same. Svoje pesmi so brale: Marija Dodič, Alenka Mihorič, Milojka Lunar, Iva Rejc in Zlatka Levstek, svoje zgodbe pa Mira Smrkolj. Poleg tega so predstavile prozo Silve Mizerit, Janke Jerman in Eme Novak in poezijo Anice Kvas, Mije Stupica in Helene Ogorelec. Dozorela poezija, tudi sonet, in duhovite zgodbe so se dotaknile vseh prisotnih in jim polepšale že tako lep dan.

Po kavici jih je Petra Juvan popeljala še na novo razstavo o zgodovini Arboretuma in seveda članov Souvanove družine, ki imajo absolutne zasluge, da je park nastal in obstal. Razstavo je v Bolkovi galeriji v Arboretumu zasnoval Matjaž Mastnak s preglednimi panoji, izbranimi fotografijami in več jezikovno predstavitvijo treh najbolj pomembnih Souvanov na ekranih. Zares vredna ogleda.

Še nekaj fotografij v poznojesenski naravi, ki je že vsa v pričakovanju razsvetljenega čarobnega decembra, in Ta lepi dan kulture so zadovoljne uspešno zaključile.

Tekst: Zlatka Levstek
Fotografije: Marjan Franc Levstek