Poimenovanje in zunanja preobrazba glasbenih skupin

Objavljeno .

Skupine društva Lipa

Glasbene skupine v okviru Študijskih krožkov Društva Lipa - Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale vadimo citre in kitare pod vodstvom mentorice/učiteljice Damjane Praprotnik, prof.. Z novim študijskim letom 2019/20 smo se odločile za večjo prepoznavnost s poimenovanjem in z zunanjo preobrazbo.

1. Sončnice so skupina, ki vadijo citre že peto leto ali več. Spoznali jih boste po kratkih rumenihi rutkah z volančki okoli vratu ter broškami sončnic. Nadenejo si tudi domžalske slamnike z rumenim trakom.
2. Tempo so skupina, ki vadijo kitaro že peto leto ali več. Njihov prepoznavni znak so rdeči šali okoli vratu. Med njimi je tudi Petar, edini moški zastopnik v naših vrstah.
3. Zlati zven so skupina, ki vadijo citre šele tretje leto. Prepoznali jih boste po zlato lesketajočih šalih okoli vratu in seveda tudi po zlatih zvenih citer.
4. Tesere so skupina, ki vadijo kitaro šele tretje leto. Spoznali jih boste po turkizni barvi šalov okoli vratu.

Glede na velikost odra, nastopamo pred občinstvom ločeno, v zasedbi Sončnice in Tempo ali Zlati zven in Tesere. Na večjih odrih se vse štiri skupine združimo v veliki orkester petindvajsetih ljubiteljic glasbe. Igramo pri ljudeh priljubljene zimzelene skladbe različnih zvrsti, ki jih občinstvo pozna, jih pritegne in zapojejo z nami. Na koncu vedno sledi še vabilo, da naj pridemo spet in to kmalu. To nam je v spodbudo, da vadimo in vadimo tudi ko nam je težko, saj bomo z naslednjimi nastopi znova razveseljevali naše poslušalce.

Besedilo: Anica Justinek
Foto: Rok Majhenič