Vabilo na samostojno razstavo likovnih del z naslovom ZA PRIJATELJE

Objavljeno .

Vabimo vas na samostojno razstavo likovnih del z naslovom

ZA PRIJATELJE

ljubiteljske slikarke  ANTONIJE PACEK –TONKE, članice slikarske študijske skupine društva Lipa Domžale, v avlo MGC Bistrica – medgeneracijskega centra v Domžalah na cesti Talcev 10, ki bo na ogled  od 18.3.2024 do maja 2024.

Nekaj o njeni poti slikarstva za razstavo:   

S slikarstvom sem se začela ukvarjati tik pred upokojitvijo, ko je končno prišel čas, da se lahko posvetim svoji dolgoletni želji po ustvarjanju z barvami. Že v rani mladosti sem rada slikala, občudovala umetnine priznanih slikarjev po galerijah, muzejih in kupovala knjige z reprodukcijami, kot tudi prebrala kar nekaj njihovih življenjepisov.

Odločila sem se, da se moram tudi izobraževati, ker sem spadala v tako-imenovano skupino ljubiteljskih slikarjev samoukov. To sem želela spremeniti in se leta 2008 včlanila v  U3ŽO LIPA Domžale, ter pod mentorstvo dipl. slikarke Marije-Mojce Vilar obiskovala likovni krožek. S slikarkami v krožku sem stkala lepe prijateljske odnose, ki še kar trajajo, čeprav sem jih za nekaj let zapustila. V Trzinu smo imeli pri Centru aktivnosti likovno delavnico, ki jo je vodil akademski slikar Simon Jugovic-Fink, nato pa jo je prevzela  Marija Mojca Vilar. Imela sem še več mentorjev, priznanih slikarjev, ki sem jim hvaležna, saj sem od vsakega nekaj pridobila. Že štiri sezone pa se pri JSKD na zoom izobražujem pod vodstvom Nuše Lapajne-Čurin, mag. um. akad. Pred tremi leti sem se ponovno včlanila v U3ŽO LIPA, v  isto likovno skupino pod mentorstvom akad. slikarke Duše Jesih.

Likovno rada ustvarjam v različnih tehnikah (akril, olje, pastel, akvarel, oglje, tuš, steklo, kolaž) vse mi je izziv, težko se odločim za samo eno pot.  Udeležujem se razpisov JSKD, razstav, likovnih delavnic in ex-temporev po Sloveniji.   Naslikala sem več tihožitij,  portretov, karikatur, živali, rože, strip, naravo, lepote Slovenije in nekaj slik znanih umetnikov.

ANTONIJA PACEK – TONKA 

2024 03 19 Za prijatelje 2024 03 19 Za prijatelje2