Četrtkovi pohodniki zaključili šolsko leto 2016 - 2017

Objavljeno .

Pohodnice četrtkove skupine so svoj program pohodov za šolsko leto 2016-2017 zaključile z dokaj zahtevnim pohodom po Bornovi poti v Karavankah, še posebno, ker je bil ta dan zelo vroč in soparen. Osvojen cilj pa je poplačal ves trud. Več o pohodih je pripravila v besedi in sliki naša kolegica Majda Šraj. Preberite in oglejte si fotografije, ne bo vam žal.
V začetku meseca avgusta začenjamo program pohodov za šolsko leto 2017-2018. Pridružite se nam.
Mirjana Kavčič
 

Ob Kamniški Bistrici

4.5. in 11.5. 2017: Vreme je bilo deževno in nič kaj prijazno za pohode in tako je padla odločitev, da gremo po poteh  Bistrice, ki je prijetna za hojo ob vsakem vremenu.  Pot smo zaključile  nekje  na sredi in se vrnile po drugi strani v Domžale.

Maribor

23.5.2017: Našo odločitev smo sprejeli enoglasno. Zakaj ne bi pogledali mesto Maribor , ki ga krasi Lent  z opevano trto. Dodali smo ogled z vlakcem, ki te popelje po ulicah po katerih je mnogo znamenitosti.  Turistični vlak nas je pripeljal do ladje, ki vozi turiste po reki Dravi. Ujeli smo prečudovito vreme brez oblačka. Kaj lepšega in udobnega sedenja na vrhu ladje v roki dober sladoled in panorama, ki te boža po očeh.

Pozabiš na čas, a ta je naš gospodar. Avtobus nas je čakal na postaji, da nas odpelje proti Domžalam.

Brdo pri Kranju

1.6.2017: Pohod smo izbirali in izbrali  odlični predlog..  Sonček nam je pomagal in nas popeljal v prečudovito oskrbovan park Brdo pri Kranju.  Bili smo res dobre volje, na vhodu nas je prijazno pozdravil varnostnik in nas obdaril z informacijami in brošurami. Začele smo pri rezidenci pri renesančnem dvorcu iz začetka 16. stoletja, zgradil ga je Jurij Egkh. Zgodovina pozna več lastnikov.

Pomembno je to, da je park odprt za sprehajalce, ki najdejo v njem kotiček za meditacijo in sproščanje. Potke in gredice kar kličejo po obisku.  Končali smo ob konjušnici in na kavici v prijetnem bifeju, ki ti nudi razgled  po okolici.

pohodnice 2017 4

Na sliki: zadovoljni tim…, ki odhaja 

Bornova pot

6.7.2017: To pot smo večkrat  omenjali, a nikoli nismo določili datuma pohoda.  Zbrali smo se na starem mestu in ob prelepem,  kar precej vročem vremenu  napotili v smeri Ljubelja. Čeprav smo na začetku nam je bil cilj koča na planini  Preval-a (1311 m).  Pot nas usmeri v gozd na pešpot, ki nas hitro pripelje do vznožja melišč, ki nam ponudi prečudoviti razgled v dolino. Nadaljujemo čez dva Bornova tunela, ki popestrita pohod.  Na nekaterih delih je pot malo strma. Ves trud poplačan, ko prideš do koče  Preval-a. Tukaj srečaš zadovoljne pohodnike, ki so se okrepčali in tiste v pričakovanju, da dobimo okusno pripravljeno hrano (štruklji, jota…), če se odločite za omenjen pohod ste na koncu nagrajeni z hrano in prečudovitim razgledom.

VABILO:
Zdaj smo si privoščili malo počitnic,
3.8.2017 se spet dobimo na parkirišču »Univerzale« ob 7.30 uri.
Pohod: Blejski Vintgar
.

Prilagam fotografijo,  da bo to res prijeten pohod.

Bled Vintgar jul2017

Tekst in fotografije: Majda Šraj