Velikonočno sejmarjenje

Objavljeno .

velikonocno 2016V soboto, 19.3.2016, je v Centru BREZA /SPAR potekalo velikonočno sejmarjenje, ki ga že nekaj leto organizira ob tem prazničnem času njihov upravnik "Mazur"d.o.o.

Letos je med povabljenimi izvajalci kulturnega programa bilo tudi društvo LIPA, in sicer skupina citrark SINIČKE in kitaristk STRUNICE, pod vodstvom profesorice Damjane Praprotnik. Prijetnim melodijam in ubranemu petju je prisluhnilo veliko obiskovalcev, med njimi kar nekaj Lipovcev in tudi gostja iz Avstrije, ki je prišla pozdraviti svojo prijateljico Damjano.

Med nastopajočimi so bili tudi harmonikarji Mladi GAMSI, kako so hiteli vleči meh svojih diatoničnih harmonik, iz katerih so izvabljali prijetne ponarodele melodije. Na sejmu so se predstavile s svojimi prekrasnimi izdelki tudi vezilje KUD "SEJALEC" Besnica, klekljarice iz Ljubljane s svojimi punkljci in lepimi čipkami, čebelarji iz okolice Domžal s pristnim cvetličnim medom, v ponudbi je bila tudi kozmetika izdelana iz naravnih sestavin, velikonočnih butaric in oljčnih vejic tudi ni manjkalo, pa dobro prikazana različna tehnika za izdelavo lepih pirhov...

Še bi lahko naštevala, kaj vse je bilo, a za konec samo še to, da so bili obiskovalci zadovoljni z dogajanjem in popestritvijo sobotnega dopoldneva na tem severnem delu domžalske občine.

Nekaj utrinkov tudi v foto galeriji:

Besedilo in foto:Mirjana Kavčič