Vabilo na ekskurzijo v Amsterdam in Nizozemsko 14. aprila

Objavljeno .

AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA - ODHOD: 14. april 2016, 5 dni

image  p254690-Delft-Canal_in_Delft   

1. DAN:  SLOVENIJA – ROTHENBURG – NIZOZEMSKA, nočitev
Odhod iz Ajdovščine ob 4.00, iz Domžal 5.15. Vožnja preko Avstrije in Nemčije. Za oddih kratek postanek v mestu Rothenburg ob reki Tauber, kjer je služboval Primož Trubar, ko je pisal prvi slovenski knjigi. Mesto je eno najlepših srednjeveških mest, ki ga obdaja mogočno obzidje. V mestu je znani Božični muzej, ki skriva bogato zbirko božičnih okraskov in figuric za jaslice. Nadaljevanje vožnje do Amsterdama, kamor bomo prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotelu v okolici mesta.

2. DAN:  BORZA CVETJA V AALSMERJU - ROTTERDAM - DEN HAAG – SCHEVENINGEN - KEUKENHOF  zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po južni Holandiji. Najprej bomo obiskali znamenito borzo cvetja v Aalsmerju, kjer se dnevno trguje z več kot 19 milijoni kosi cvetja in velja za največjo cvetlično borzo na svetu. Nato se bomo zapeljali do Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Popeljali se bomo skozi pristanišče in se po želji povzpeli na mestni simbol, 180 m visok stolp Euromast. Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije in upravno središče države, kjer domujeta kralj in parlament. Popoldne še postanek v Scheveningenu, največjem nizozemskem letovišču. Konec dneva bomo po želji (doplačilo) preživeli med cvetjem v cvetličnem vrtu Keukenhof. Povratek v hotel in nočitev.

3. DAN:  SEVERNA HOLANDIJA - ZAANSE SCHANS, VOLENDAM IN AMSTERDAM zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo zapeljali na sever Amsterdama, kjer si bomo ogledali dve tipični holandski vasici. Zaanse  Schans, ki je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Popoldne se bomo vrnili v Amsterdam in preostanek dneva namenili za ogled mestnih znamenitosti. Sprehodili se bomo po mestnih ulicah in trgih, po želji pa tudi po znameniti Rdeči četrti. Zvečer povratek v hotel.

4. DAN:  AMSTERDAM - SLOVENIJA zajtrk, nočna vožnja
Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih, si ogledali glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovsko četrt, Rembrandtovo hišo, se ustavili pred hišo Ane Frank, cvetlično tržnico Bloemenmarkt … Preostanek časa bomo namenili individualnim ogledom muzejev ali pa se samo sprehodili po živahnih trgih in mostičkih. V večernih urah odhod domov.

5. DAN:  PRIHOD V SLOVENIJO
Prihod v Slovenijo v dopoldanskih urah.

CENA: min. 45 potnikov 305 €, min. 35 potnikov 345 €

CENA VKLJUČUJE:

  • vse avtobusne prevoze po programu,
  • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v okolici Amsterdama,
  • izleti po programu,
  • obisk brusilnice diamantov,
  • zunanje oglede po programu,
  • odlično vodenje, DDV in
  • organizacijo potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: dodatno zdravstveno zavarovanje 6,5 €, zavarovanje rizika odpovedi potovanja 9 €,

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vstopnine v muzeje po želji pribl. 13-17 € na muzej, izlet z ladjico 12 €, cvetlični vrt Keukenhof 13,50 €, borza cvetja 5€, Euromast (razgledni stolp v Rotterdamu) 8,2€

Splošni pogoji in navodila za potovanje TA PALME so sestavni del tega programa in jih najdete v vseh naših agencijah in na internetnem naslovu: www.palma.si

PRIJAVNICO ZA IZLET NATISNITE S KLIKOM TUKAJ!