Lipa obiskala Milano in osvojila Boromejske otoke

Objavljeno .

milano2015V soboto, 17. oktobra 2015, so člani Lipe obiskali Milano, kjer se konec oktobra zaključuje odmevna svetovna razstava EXPO 2015. Kljub izredni množici turistov so se sprehodili po centru mesta in pogledali Duommo, Galerije Viktorja Emanuela in grad družine Sforza. Impozantno.

V nedeljo so z ladjico odpluli po jezeru Maggiore in se ustavili na vseh treh Boromejskih otokih. Pa niso oni osvojili otokov, ampak so otoki osvojili njih. Zanimive palače Boromejske gospode z vso opremo, lepo vzdrževane, predvsem pa parki, poti, eksotično cvetje, grmovje in drevesa, beli pavi, ptice, itd. Prelepo. Taka sta pravzaprav otoka Madre in Bella, tretji je pa Otok ribičev s starim ribiškim naseljem, restavracijami in kramarijo za turiste.

Jožica Polanec, ki je izlet dobro pripravila in vodila, je razložila ogromno zanimivosti o Italiji, Milanu in Boromejskih otokih in naročila tudi suho vreme, tako da je izlet kljub dolgi vožnji v celoti uspel.

Tokrat so se izletu Lipe prvič pridružile članice Računovodskega servisa KOM&COM d.o.o. iz Izole, ki so dobro vzdušje na izletu še popestrile.

Zlatka Levstek