Predstavitev zbirke pesmi Marije Dodič: Odsev duše

Objavljeno .

Marija Dodič Lipa DomžaleMarija Dodič, članica literarnega krožka Lipe, Univerze za tretje življenjsko obdobje, Domžale, je izdala prvo samostojno knjigo poezije: Odsev duše. Njene pesmi so izdelane, močne, globoke, čuteče, drugačne. Razmišljajo o vrednotah, ki jih je spoznala tekom življenja, o našem poslanstvu na zemlji, o nas, o njej, o ljubezni, o minljivosti, o vesolju, o odhajanju…

Predstavitev njene zbirke pesmi Odsev duše je bila v sredo. 14. oktobra 2015 v Knjižnici Domžale. S pesnico se je pogovarjala Zlatka Levstek, njene pesmi pa so predstavile kolegice iz literarnega krožka Lipe Janka Jerman, Mira Smrkolj in Mija Stupica. Avtorica je veliko povedala o svojem otroštvu v Domžalah, o šolanju, službah, ustvarjanju družine, upokojitvi in prijetnem tretjem obdobju, ko je postala babica dveh vnukov in se vključila v Lipo. Nekje na sredi aktivnega obdobja se ji je porušil svet in takrat je zaplavala v pesniške vode, pesmi in duhovnost so jo rešili iz najhujšega.

Za čudovito glasbeno dopolnitev kulturnega večera sta na violino zaigrala mlada virtuoza Gal Juvan in Marjeta Banko ob klavirski spremljavi Mirana Juvana. Mentorica obeh je profesorica Anastazija Juvan.

Čestitke Mariji Dodič za odlično prvo samostojno knjigo poezije.

Foto: Marjan Levstek
Tekst: Zlatka Levstek