Domžalske Špelce na obisku v Mengšu

Objavljeno .

backove vezilje 2015V petek, 23.5.2015, ob 19.30 uri  so BACKOVE VEZILJE  pripravile otvoritev 4. razstave ročnih del v avli župnijskega doma v Mengšu.

Mentorica Vida Burnik je s svojim znanjem privabila v delavnico 26 uka željnih žensk, ki se ob četrtkih zberejo v prostorih večnamenskega župnijskega doma in ustvarjajo različna ročna dela, pred vsem izdelke v tehniki beli vez (rišelje).

Vida sodeluje tudi s kolegicami v Lipi, v ponedeljkovi skupini v prostorih KS, zato smo izdelovalke Unicefovih punčk iz cunj njeno vabilo k sodelovanju na razstavi z veseljem sprejele. Naše Špelce in Jankoti so bili v Mengšu lepo sprejeti in že v otvoritvenem času razstave so bile tri  punčke posvojene. V ljudeh je, kljub trenutnim težjim življenjskim razmeram, še vedno dovolj dobrodelnosti.

Prireditev je imela bogat kulturni program: pevski zbor vzgojiteljic KOLINA pod taktirko Andreje Jeretina je s svojimi mladimi, čistimi glasovi navdušil navzoče; najmlajša nastopajoča, sestra in brat, Brina in Gal, duet violin Manja in Monika, godalni orkester GŠ Domžale, oddelek Mengeš, ki ga vodi prof. Ervin Jakončič, pa trio SEJMARJI (orglice, harmonika in kitara), so prisotnim nudili dobršno dozo kulturnega zadovoljstva.



Video: Balada za Adelino, godalni orkester Glasbene šole Mengeš vodi Ervin Jakončič

Prispevek pripravila:
Mirjana Kavčič

Fotografije si lahko ogledate tudi na povezavi TUKAJ