Lipa na obisku pri stanovalcih Doma počitka v Mengšu

Objavljeno .

menges 2015Dom počitka Mengeš je dom starejših občanov z eno najdaljših tradicij v Sloveniji. Te dni je v njem 205 stanovalcev.
Zanje je naše društvo tudi letos, v torek, 31. marca, pripravilo razvedrilno spomladansko prireditev.

Predsednica društva Metka Zupanek je najprej pozdravila navzoče, zatem pa predstavila letošnje nastopajoče: pevke društvenega zbora, ki ga že dolga leta vodi Marina Aparnik, trio citrark skupine Notice v sestavi Boža Bauer, Betka Kralj in Mihaela Kuzele, in recitatorke literarnega krožka Zlatka Levstek, Janka Jerman in Metka Zupanek. Recitatorkam se je pridružila dolgoletna članica društva in literarnega krožka, zdaj stanovalka v Domu, Jožefa Juršič.

Pevke društvenega zbora so zapele nekaj poznanih narodnih, prijetne viže so zaigrale tudi citrarke, kot solistka pa je s petjem in zvoki citer navdušila tudi Mihaela Kuzele. Recitatorke, tudi "domača" Jožefa, so prebirale svoja vsa po vrsti zanimiva besedila, Metka Zupanek pa tudi nekaj pesmi Mici Marije Jenc.

Ob zaključku prireditve je, kot je že običaj pri Lipinih nastopih, sledil venček narodnih, skupinskemu petju nastopajočih pa so se pridružili tudi glasovi mnogih stanovalk in stanovalcev Doma. Enourna prireditev se je končala v splošnem vedrem razpoloženju.

Če vaš računalnik nima nameščenega vtičnika za flash, za ogled fotografij kliknite TUKAJ