Slavnostna akademija ob predstavitvi zbornika Sled besed

Objavljeno .

zbornik 2014Dvorana kulturnega doma v Kamniku je bila v četrtek, 13. novembra 2014, polna do zadnjega kotička. Zanimanje za Društvo Lipa, univerzo za tretje obdobje Domžale je v Kamniku veliko, so se pa prvič predstavili pri njih.

Lipa se je predstavila celovito. Metka Zupanek, predsednica, je delovanje društva Lipa predstavila, slavnostna govornika, župan Kamnika, g. Marjan Šarc in dr. prof. Ana Krajnc, ustanoviteljica dejavnosti za III. življenjsko obdobje iz Ljubljane, pa sta poudarila, kako pomembno je, da se človek ne poleni in zapusti, ko se upokoji. Pred njim je še veliko aktivnih let, ki jih lahko ustvarjalno preživi v družbi vrstnikov. Najvažnejše je druženje, umsko, motorično in gibalno udejstvovanje, pa je lahko jesen življenja tudi lepa in plodna.

Članice literarnega krožka: Mija Stupica, Iva Ogorevc, Mira Smrkolj in Zlatka Levstek in Henrik Marolt, so prebrali nekaj pesmi in odlomke proze iz najnovejšega zbornika Sled besed, kratko zgodbo Metke Zupanek pa so celo uprizorili. Predstavitev so popestrili Ženski pevski zbor Lipe, ki ga vodi Kamničanka ga. Marina Aparnik, Ljudski pevci Janeza Cerarja Domžale, pod taktirko ge. Marike Haler, pa citrarke, ki že nekaj let vadijo pod vodstvom prof. Petra Nerata, in plesna skupina Češminke, ki je ogrela celo dvorano.

Uspešna predstavitev se je zaključila z druženjem, klepetom, prigrizkom in kozarčkom v preddverju.


Zgoraj: fotogalerija prireditve, spodaj zvočni video posnetek celotne prireditve:


Tekst in fotografije: Marjan F. Levstek, video: Miro Pivar na You Tube

-------------------------------------------------------------

Preberite tudi, kaj o prireditvi poročajo drugi mediji:

www.kamnik.si (Občina Kamnik)

www.kamnican.si

www.domzalec.si