V objemu pomladi v Menačnkovi domačiji

Objavljeno .

Literatke Literarnega krožka Lipe Domžale so pripravile poetičen večer v sklopu praznovanja rojstnega dne naše Občine. V sredo, 9. aprila 2014, so preurejeno zgornjo dvorano Menačnkove domačije napolnili stihi, proza in zvoki citer.

Pomlad je lep in prijazen letni čas, vse se prebuja, diši, brenči…Marija Dodič, Janka Jerman, Mici Jenc, Anica Kvas, Silva Mizerit in Zlatka Levstek so s svojo poezijo, Mira Smrkolj pa s prozo, prinesle cvetočo pomlad med poslušalce. Posijalo je sonce, zadišalo je po prvih cvetlicah. Ker se spomladi prebuja tudi ljubezen, je bil drugi cikel pesmi in kratkih zgodb posvečen ljubezni, edine bolezni, od katere ne maramo ozdraveti, kot pravi francoski pregovor. Ljubezen je kot solza, rodi se v očeh in pade na srce, trdi češki pregovor, Rusi pa razmišljajo, da je življenje brez ljubezni, kot leto brez pomladi, literatke pa, vsaka po svoje.

Poezijo in prozo so dopolnili zvoki citer Bože in Metke, ki sta članici citrarskega orkestra Notice v Lipi, Domžale. Dogodek je organizirala in napovedala Katarina Rus Krušelj, pozdravila pa tudi predsednica Lipe, Metka Zupanek.

v objemu pomladi4

Tekst: Zlatka Levstek

Fotografije: Marjan F. Levstek